17.8.13

"ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ" Eκκενώθηκε το τέμενος Al- Fath

Εκκενώθηκε σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης το τέμενος Al-Fath που ήταν γεμάτο από υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, οι οποίοι από χθες το βράδυ είχαν καταφύγει σε αυτό προκειμένου να γλυτώσουν από τα πυρά των ενόπλων Δυνάμεων Ασφαλείας.
Την είδηση μετέδωσε και το Γαλλικό πρακτορείο το οποίο αναφέρει ωστόσο, πως κατά την έξοδό τους από το τζαμί, πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι συνελήφθησαν, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ακριβής αριθμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο προσωρινός πρωθυπουργός της Αιγύπτου «πρότεινε» σήμερα την οριστική διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην οποία ανήκει και ο έκπτωτος πρόεδρος Μόρσι.
 Η στιγμή που οι ειδικές δυνάμεις μπαίνουν στο τέμενος:
«Έχουμε πόλεμο από τις δυνάμεις του εξτρεμισμού»
«Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει πόλεμο από τις δυνάμεις του εξτρεμισμού, δήλωσε σήμερα ο Μοστάφα Χεγκάζι, σύμβουλος του μεταβατικού προέδρου της Αιγύπτου, Άντλι Μανσούρ, ενώ προσέθεσε πως «ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία θα αντιμετωπιστούν μέσω των μέτρων ασφαλείας».
«Οι Αιγύπτιοι είναι πιο ενωμένοι από ποτέ» σημείωσε, προσθέτοντας πως «τεμένη έχουν καεί, αστυνομικοί σταθμοί έχουν δεχθεί επιθέσεις και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr