10.8.13

Ο «λαθρεπιβάτης» είχε πολλές ψυχές!



Δίχως... αποσκευές, ούτε εισιτήριο ταξίδεψε από την Αθήνα στη Ζυρίχη ένας μικρούλης γατούλης, που μονοπώλησε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ασπρόμαυρος κεραμιδόγατος, ηλικίας περίπου δύο μηνών, εθεάθη στους διαδρόμους του «Ελευθέριος Βενιζέλος» την προηγούμενη Τετάρτη, κοντά σε αεροσκάφος που είχε τελικό προορισμό την Ελβετία.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όταν ενημερώθηκαν μέλη του προσωπικού εδάφους, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, άρχισαν να αναζητούν το ζωάκι. Οι έρευνες για τον τετράποδο πιθανό «λαθρεπιβάτη» κράτησαν περίπου δύο ώρες, καθυστερώντας την πτήση.

Καθώς δεν εντοπίστηκε πουθενά, ο κυβερνήτης ζήτησε άδεια απογείωσης και η πτήση έγινε κανονικά.

Όμως, έπειτα από δύο ώρες που το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχη, οι μηχανικοί εδάφους έμειναν με το στόμα ανοιχτό, καθώς είδαν από την κρύπτη του μπροστινού τροχού να ξεπροβάλλει ένα... ασπρόμαυρο κεφαλάκι!

Το ζώο που έδειχνε ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο, μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρείο του αεροδρομίου, όπου το παρέλαβε κτηνίατρος για να το φροντίσει. Σύμφωνα με την εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας, κανείς δεν μπορούσε3 να πιστέψει ότι το μικρό πλάσμα κατάφερε να επιβιώσει για 1.600 χιλιόμετρα, σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου, με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 50 βαθμούς υπό το μηδέν!

ΠΗΓΗ: Δημοκρατία