25.8.13

"Να τελειώνουμε με την τρόικα!"



Με τίτλο: "Να τελειώνουμε με την τρόικα!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αναφέρεται στις συνομιλίες που έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τους συνεργάτες του για τη νέα διαπραγμάτευση. "Να απεμπλακούμε από τα μνημόνια και να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη ημέρα" τονίζει στις συζητήσεις του ο Πρωθυπουργός, όπως επισημαίνει η Realnews. Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται στο γερμανικό σχέδιο των έξι σημείων καθώς και στο τι προβλέπει για επιμήκυνση και επιτόκια.
Σύμφωνα με τη Realnews "ημερομηνία-«κλειδί» είναι η 14η Οκτωβρίου οπότε το θέμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί στο Eurogroup". Συνεντεύξεις, με τις οποίες αναφέρονται και σ’ αυτό το θέμα, παραχώρησαν στην εφημερίδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

To κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Οχι άλλο μνημόνιο!". Ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ηρθε η ώρα να πούμε επιτέλους όχι στους γερμανικούς σχεδιασμούς, όχι στην παρουσία της τρόικας στη χώρα, όχι σε ένα νέο μνημόνιο, όχι σε λύσεις που μειώνουν επικίνδυνα την εθνική μας ανεξαρτησία, αποτεφρώνουν ό,τι απέμεινε όρθιο και ζωντανό στην ελληνική οικονομία και πλήττουν βάναυσα το ήδη χαμηλό βιοτικό επίπεδο και εντέλει την αξιοπρέπεια των πολιτών".

real