18.8.13

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού για την πυρκαγιά στη Χίο



Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού, ο οποίος θεωρείται υπαίτιος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, στην περιοχή Καψάλα, μεταξύ Βικίου - Καμπιών, του Δήμου Καρδάμυλων, στη Χίο, προχώρησαν υπάλληλοι του ανακριτικού γραφείου Χίου της Πυροσβεστικής.
Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Χίου, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε παραλία των Καμπιών, λίγο πριν τις 8.00 μ.μ. της Παρασκευής.


Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων έφερε αποτελέσματα παρά το δύσβατο της περιοχής, όπου χρειάστηκε να επέμβουν κύρια πεζοπόρα τμήματα.
Οπως μας είπε ο διοικητής της Π.Υ. Χίου Ιάκωβος Αρχοντάκης ειδοποιήθηκαν εγκαίρως από το καραβάκι που εκτελεί το δρομολόγιο Ψαρά- Χίος (το PSARA GLORY, το οποίο είχε για σήμερα ώρα άφιξης στη Χίο τις 17.45).
Κάηκαν σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις περί τα 5 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.
Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 5.00 μ.μ. σηκώθηκε από το αεροδρόμιο της Χίου και το πυροσβεστικό ελικόπτερο όπου και επιχείρησε στην περιοχή.
Να σημειωθεί ότι σε παραλία της περιοχής βγήκαν το απόγευμα και σημαντικός αριθμός παράνομων μεταναστών. Η αρχική μας πληροφορία ότι πιθανόν να προκλήθηκε η πυρκαγιά από φωτιά που είχε σημειωθεί στη βάρκα των μεταναστών δεν επιβεβαιώνεται.
Αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί 63 μετανάστες στο χωριό του Βικίου, ενώ άλλοι 12 βρίσκονται στην παραλία της Σφηκούντας. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους θα γίνει δυνατή η μεταφορά και αυτών στο χωριό, και από εκεί στην πόλη της Χίου.
Ναυτεμπορική, Χίος Νιούζ,infognomonpolitics