5.7.13

VPRC: ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ Eκτόξευση Λαϊκού Συνδέσμου με 14,5% και καταποντισμός ΔΗΜΑΡ

Εκτόξευση του Λαϊκού Συνδέσμου στο 14,5%, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% της ΝΔ και ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής δίνει σημερινή δημοσκόπηση της VPRC που διενεργήθηκε για λογαριασμό του δικτυακού τόπου TVXS (να σημειώσουμε ότι είναι φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο μέσο).
 Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, δηλαδή με αναγωγή επί των αναποφάσιστων ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 28% με τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 14,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,5% και σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός βουλής με 2,5%.


Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το 6,5% επιλέγει "άλλο κόμμα" κάτι που δείχνει την διάθεση πολυδιάσπασης του εκλογικού σώματος.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η υποχώρηση της ΔΗΜΑΡ έχει ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και του δίνει παραπάνω πόντους, ενώ η επέλαση του Λαϊκού Συνδέσμου πλέον επηρεάζει καθαρά και τη ΝΔ.
Να πούμε ότι όπως σε όλες τις δημοσκοπήσεις λόγω του κλίματος πολιτικής δίωξης και εξοστρακισμού που έχει επικρατήσει για το κόμμα των εθνικιστών, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που σκοπεύουν να την ψηφίσουν αλλά αποφεύγυν να το δηλώσουν...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr