3.7.13

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Το "φιλμ" καταδίωξης των Αλβανών συμμοριτών ΜΥΑ & ΕΤΑ τους έσπρωξαν σε ενέδρα των ΕΚΑΜ


Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα επιβεβαιώσε τη συμμετοχή της ΜΥΑ/ΛΣ στην επιχείρηση εντοπισμού και εξουδετέρωσης των Αλβανών οπλοφόρων.
 Δέκα βατραχάνθρωποι, με τη βοήθεια αποσπάσματος του ΕΤΑ που πραγματοποιεί άσκσηση στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας, και σε συνεργασία με τους άνδρες της ΕΚΑΜ, σκότωσαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών δύο από τους δραπέτες και συνεχίζουν τις έρευνες, για τον εντοπισμό των υπολοίπων τριών.

 Σημειώνεται ότι η αποστολή της ΜΥΑ/ΛΣ στην περιοχή είχε αποκαλυφθεί πρώτα από το defencenet.gr Tο defencenet.gr αποκαλύπτει πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι ΜΥΑ και τα ΕΤΑ - ειδικά τα τελευταία γνώριζαν άριστα την περιοχή λόγω παλαιότερων ασκήσων-τα στελέχη των οποίων εγκλώβισαν με την βοήθεια θερμικών καμερών τους Αλβανούς δραπέτες σε σημεία κλειδιά της περιοχής, και τους οδήγησαν προς τους άντρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι ανέλαβαν το τελευταίο στάδιο της αποστολής. Ακολουθεί η ανακοίνωση "Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά και μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διατέθηκε ομάδα δέκα (10) βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

 Οι άντρες της μονάδας, κατάλληλα εκπαιδευμένοι και με τη χρήση προηγμένων μέσων, συνέδραμαν ουσιαστικά και υπό αντίξοες συνθήκες, από την Παρασκευή 28 Ιουνίου έως και σήμερα στον εντοπισμό σεσημασμένων κακοποιών, δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν θανάσιμα μετά από ένοπλη συμπλοκή που έλαβε χώρα στην ορεινή περιοχή Κόνισκας Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.
 Η όλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και τελεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
 Την απόλυτη ικανοποίησή τους, προς τα επίλεκτα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που συμμετέχουν μέχρι σήμερα στην αποστολή, εξέφρασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου καθώς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος."
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr