3.7.13

Οργισμένη αντίδραση Βενιζέλου για Βορίδη - Πολύδωρα (!!!)

Efenpress: Τα πιστοποιητικά θα σας τα δώσει ο λαός στις εκλογές.....
________________


Οργισμένη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στα όσα υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και ο Βύρων Πολύδωρας μέσω της συχνότητας του realfm 97,8 για τη Χρυσή Αυγή: 

«Δεν περιμένουμε πιστοποιητικά ιστορικών φρονημάτων ή δημοκρατικής και κοινωνικής επιτυχίας από κανέναν κ. Βορίδη από κανέναν κ. Πολύδωρα. Από κανέναν. Αυτά τα έχει δώσει ο λαός, το έθνος, η μνήμη του, η ιστορία του.
Και τους ευχαριστούμε γιατί αποδεικνύουν αυτό που λέμε. Οτι συνεργαζόμαστε για λόγους εθνικής ανάγκης, συνεργαζόμαστε έντιμα, μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα, αλλά έχουμε φυσικά διαφορές και να η απόδειξη ότι έχουμε διαφορές» είπε ο Ευ. Βενιζέλος από το βήμα της Κ.Ο του κόμματος και πρόσθεσε: «Θέλουμε να κάνουμε τα στελέχη της συντηρητικής παράταξης ακόμη και τα προερχόμενα από την ακροδεξιά ή όσα φλερτάρουν με την ακροδεξιά αντίγραφα του εαυτού μας; Είμαστε διαφορετικοί»



«Η κυβέρνηση αυτή έχει μπροστά της τρία χρόνια»
«Δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι πρόωρων εκλογών. Ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: « Αυτό είναι δέσμευση των κυβερνητικών εταίρων. Δεν παίζουμε με αυτά. Δεν υπάρχουν εκατέρωθεν απειλές ή αβεβαιότητες. Η χώρα έχει χρονικό και πολιτικό πλαίσιο».



Έστειλε πάντως μηνύματα και στο εσωτερικό της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο ιστορικά, εθνικά και πολιτικά για να κάνει μικρότητες και πολύ μικρό κοινοβουλευτικά σήμερα για να τις κρύβει, όπως άλλοτε σε περιόδους παντοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων». 

Σε μία προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΚΟ, ο κ.Βενιζέλος πρότεινε για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ τον Πάρι Κουκουλόπουλο, σημειώνοντας ότι θα αναπληρώνεται κατά περίπτωση από τους εισηγητές του κόμματος. Αντιστοίχως, ζήτησε από τον Γιάννη Δριβελέγκα να αναλάβει καθήκοντα πέμπτου αντιπροέδρου της Βουλής στη θέση του Λεωνίδα Γρηγοράκου, πρόταση που το σώμα φαίνεται ότι θα στηρίξει ομόφωνα.
real