15.7.13

''Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ'' Αίγυπτος: Ενωτικό μήνυμα από τον Αλ Σίσι


Σε ομιλία του την Κυριακή ο αρχηγός των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ξεκαθάρισε ότι κανένα ιδεολογικό κίνημα δεν θα απαγορεύεται να συμμετάσχει στην πολιτική σκηνή.
 
«Κάθε πολιτική δύναμη, χωρίς εξαίρεση και χωρίς αποκλεισμό, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ευκαιρία για τον καθένα στην πολιτική ζωή και κανένα ιδεολογικό κίνημα δεν εμποδίζεται να συμμετάσχει», είπε ο Αλ Σίσι.
 
Επιπλέον ο στρατηγός υπερασπίστηκε την απόφαση του στρατού να απομακρύνει από την εξουσία τον εκλεγμένο πριν από έναν χρόνο Μοχάμεντ Μόρσι λέγοντας ότι ο ανατραπείς πρόεδρος είχε χάσει τη νομιμότητά του εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων εναντίον του.
 
Παρότι ο στρατός πρέπει να κρατά αποστάσεις από την πολιτική, εξήγησε ο Αλ Σίσι, η εθνική υπευθυνότητα τον ανάγκασε να επέμβει—αλλά η παρέμβαση του στρατού είναι προσωρινή.
 
Οπως αποκάλυψε δε ο Αλ Σίσι, ο στρατός κάλεσε τον πρόεδρο να διεξάγει δημοψήφισμα, αλλά ο Μόρσι το αρνήθηκε κατηγορηματικά.
 
Αλλά σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι εισαγγελικές αρχές της Αιγύπτου διέταξαν το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων 14 υψηλόβαθμων στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων. 
 
Το μέτρο αφορά, μεταξύ άλλων, τον αναπληρωτή ηγέτη των Αδελφών, Καϊράτ Ελ Σατέρ, τον Εσάμ Ελ Εριάν, αναπληρωτή ηγέτη του πολιτικού βραχίονα των Αδελφών, του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, και τον Μοχάμεντ Σάαντ Αλ Κατάνι, ανώτατο στέλεχος των Αδελφών. Κατά το BBC περιλαμβάνεται και ο αρχηγός των Αδελφών, Μοχάμεντ Μπάντιε.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr