11.7.13

Διευρύνεται το μέτωπο των κινητοποιήσεων



Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους εργαζόμενοι στους δήμους και εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ προχώρησε σε καταλήψεις δημαρχιακών κτιρίων σε μεγάλα αστικά κέντρα ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30 το μεσημέρι. 

Για την Παρασκευή αποφασίσθηκε στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12.00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.


Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ – ΟΤΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών, μια κίνηση, η οποία θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην τουριστική εικόνα της χώρας. 

Ηδη ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη αποφάσισε να απόσχει από την αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ στο δήμο Αθηναίων θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων, τουλάχιστον από τα κεντρικά σημεία.

Το Σάββατο οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, και την Τρίτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται μάλιστα να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Κοινές διαδηλώσεις ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΟΛΜΕ 

Οι εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν πως θα μετέχουν και αυτοί στο συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για την κατάργηση 46 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών από τα τεχνικά λύκεια. 

Ένταση έξω από το υπουργείο Παιδείας 

Ζητείται στήριξη από τους δημάρχους

Στον Δήμο Αθηναίων, οι εργαζόμενοι θα παραβρεθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ζητήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο και το δήμαρχο να πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων.

Επιδίωξη των συλλόγων εργαζομένων σε όλη τη χώρα είναι οι δημοτικές αρχές να πάρουν θέση υπέρ τους, με απώτερο στόχο να επηρεασθούν οι αποφάσεις κατά τη Γενική Συνέλευση που έχει συγκαλέσει για αύριο η ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων Β. Πολυμελόπουλος «είμαστε υπέρ των δομικών αλλαγών και της αναδιάρθρωσης, αλλά επιδιώκουμε νομοθετικές αλλαγές στο νομοσχέδιο» και προσθέτει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες αποχωρούν από το Δήμο Αθηναίων 1.400 άτομα.
real