20.7.13

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ "Την επόμενη φορά που θα με δείρουν θα κάνω μηνύσεις"

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι την επόμενη φορά που θα τον δείρουν θα υποβάλει μηνύσεις.
«Αν τους είχαν συλλάβει και είχα κάνει μήνυση δεν ξέρω ποια θα ήταν η εργασιακή τους τύχη. Εγώ, όμως, ζήτησα από την αστυνομία να υποχωρήσει», είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. «Θα είχαν προβλήματα αν συλλαμβάνονταν να χτυπούν τον υπουργό», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση εγώ θα δουλεύω 24 ώρες το 24-ωρο για να τους λύνω τα προβλήματα. Θέλουν να με αξιοποιήσουν, ας έρθουν να μιλήσουμε. Δεν θέλουν; Ας κάτσουν στην άκρη να διαδηλώνουν. Την επόμενη φορά, όμως, που θα ασκηθεί βία από εργαζόμενο του ΕΣΥ θα εφαρμοσθεί ο νόμος. Θα υποβάλλω κατευθείαν μήνυση».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν θα απολυθεί κανείς από τους εργαζομένους στο χώρο της Υγείας και δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο. «Θα γίνουν μόνο αλλαγές στο χαρακτήρα των νοσοκομείων», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο περιστατικό που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στο προαύλιο του Αττικού νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας είπε ότι «όταν έφτασα στο Αττικό Νοσοκομείο η αστυνομία μου είπε να πάω από άλλη οδό για να μην με δουν» και πρόσθεσε: «Ζήτησα και από την προσωπική μου ασφάλεια και από τις δυνάμεις των ΜΑΤ να είναι μακριά από εμένα, γιατί ήθελα να μιλήσω με τον κόσμο. Τους είπα να παρέμβουν μόνο αν ασκηθεί βία εναντίον μου. Αυτό το είπα παρόλο που μας πέταξαν ένα καφέ, μόλις βγήκαμε από το αυτοκίνητο με τον κ. Σκανδαλάκη. Αφού μιλήσαμε με τον κόσμο, πάω να προχωρήσω για να πάμε στο αμφιθέατρο. Εκαναν κλοιό για να με εμποδίσουν και η αστυνομία επενέβη όταν είδε ότι άρχισαν να πέφτουν πάνω μου και ακολούθησε βιαιοπραγία...».
Εν των μεταξύ η ΝΔ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για την μη καταδίκη της επίθεσης στον Αδωνι Γεωργιάδη τονίζοντας ότι η Κουμουνδούρου, επιχειρεί με δηλώσεις βουλευτών της να δικαιολογήσει την άσκηση βίας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει, ακόμη και τώρα, να πράξει το αυτονόητο: Να καταδικάσει τις εμφυλιοπολεμικές κραυγές, τις ακρότητες και τις βιαιότητες σε βάρος πολιτικών προσώπων. Επιχειρεί, ταυτόχρονα, με δηλώσεις βουλευτών του να δικαιολογήσει την άσκηση βίας. Τί άλλο θα κάνει για να πείσει και τον τελευταίο πολίτη ότι εκφράζει το ένα από τα δύο άκρα;»,αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το ίδιο περιστατικό τόνισε πως «όλα τα βίντεο που έχουμε δει δε δείχνουν καμία βία απέναντι στον υπουργό, που τα έχετε δει εσείς; Και όταν κάνει επίσκεψη ένας υπουργός σε ένα νοσοκομείο δεν κουβαλά και διμοιρίες ΜΑΤ μαζί του».
«Αν ψάχνετε τη βία ψάξτε στο δικό σας κόμμα και στην κυβέρνηση σας. Από μικρό παιδί θυμάμαι να ταυτίζετε τη βία με την Αριστερά και από μικρό παιδί θυμάμαι τη βία να είναι στους δικούς σας κύκλους», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ολο και περισσότερο ταυτίζετε την καταγγελία και τη διαμαρτυρία με τη βία σας, γιατί έτσι νομίζετε ότι θα αντιμετωπίσετε τη γενική κατακραυγή του κόσμου.Ο κόσμος αγκομαχά και εσάς κόλλησε η βελόνα στο "ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς". Εμείς βλέπουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα που δεν θα έχει λιτότητα. Εσείς γυρνάτε την Ελλάδα στη δεκαετία του 1950, στέλνοντας τον κόσμο στην ανεργία και κατακρεουργώντας τα δικαιώματα του. Αυτά είναι βία, και εσείς μιλάτε για τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να στηρίξει πολιτική ανόρθωσης της χώρας», συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης.
Εργαζόμενοι στο Αττικό: Πρωτοφανής εισβολή των ΜΑΤ στο νοσοκομείο
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στο Αττικό Νοσοκομείο, οι οποίοι μετά από γενική συνέλευση εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο καταδικάζουν την «πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη - παρωδία του Υπουργού Υγείας ΑδωνΙ Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας».
«Ο υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γιʼ αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλαν»,προσθέτουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους. 
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του Αττικού Νοσοκομείου διέψευσαν ότι ο κ. Γεωργιάδης δέχθηκε επίθεση από αυτούς. «Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός "χτυπήθηκε" από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr