18.6.13

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ Mαξίμου-Γ.Στουρνάρας: "Τίποτα δεν αλλάζει για την ΕΡΤ"!

"Η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Μενουδάκου δεν έχει καμία αναφορά στα εργασιακά θέματα των υπαλλήλων της ΕΡΤ που σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις είναι απολυμένοι και σε καμία περίπτωση δεν αφορά το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση καθώς και τα τρία μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.
 Αφορά στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στη διαδικτυακή λειτουργία της ΕΡΤ"σημείωνε κυβερνητική πηγή στο defencenet.gr.


Σύμφωνα μάλιστα με τις διευκρινήσεις που έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣτΕ μετά την έκδοση της απόφασης διευκρίνισε ότι η ΕΡΤ θα ανοίξει αλλά όχι υποχρεωτικά υπό την παρούσα διοίκηση.
Ο δε διοικητής ή επικεφαλής που θα οριστεί προκειμένου να συνεχιστεί η εκπομπή θα έχει την ευχέρεια να αποφασίσει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και ποιο ακριβώς πρόγραμμα θα εκπέμπεται.
Δηλαδή στην κυβέρνηση θεωρούν ότι δεν αναστέλλεται η απόφασή της με την απόφαση του ΣτΕ, αλλά απλώς θα πρέπει να εκπέμψουν οποιοδήποτε πρόγραμμα σε επανάληψη για να πειθαρχήσουν σε αυτή.
ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών επέμεινε στην ερμηνεία της κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ επιβεβαιώνοντας πως για την κυβέρνηση η ΕΡΤ αποτελεί παρελθόν.
«Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώνεται η κατάργηση της ΕΡΤ και του διοικητικού της συμβουλίου. Η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ λέει πως το υπουργείο Οικονομικών και η αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ διατάσσονται να εκπέμψουν πρόγραμμα από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα μέχρι τη σύσταση και τη δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα», είπε και συνέχισε: «Για την κυβέρνηση μείζον θέμα είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Την Τετάρτη ελπίζουμε να υπάρχει σύγκλιση απόψεων».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr