1.6.13

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ Επιτρέπει την διαδήλωση ο Ρ.Τ.Ερντογάν!


Yποχωρεί υπό την διεθνή κατακραυγή η κυβέρνηση Ερντογάν και πριν λίγο οι αστυνοικές δυνάμεις αποχώρησαν από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, επιτρέποντας ουσιαστικά να πραγματοποιηθεί η διαδήλωση. Περισσότερες από 100.000 κόσμου βρίσκονται στην περιοχή, αν και η κυβέρνηση μιλάει για 40.000 διαδηλωτές..
Το διαδίκτυο ζει τις μεγάλες του στιγμές, μετά την απαγόρευση στα συστημικά ΜΜΕ να προβάλουν εικόνες από τις διαδηλώσεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι το #direngeziparki είναι το δεύτερο trending topic στο Twitter, παγκοσμίως, καθώς το θέμα της βίαιης αστυνομικής επίθεσης εναντίον των πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά για την προστασία του πάρκου Γκεζί προβληματίζει τη διεθνή κοινότητα.
Την ίδια ώρα, μεγάλη μερίδα του διεθνούς Τύπου αποκαλεί «Τουρκική Άνοιξη», το όλο σκηνικό και το συγκρίνει με τις ταραχές που ξέσπασαν από τα τέλη του 2010 σε Τυνησία, Αίγυπτο, Συρία και άλλες χώρες της βόρειας Αφρικής.
 
Δημοσιογράφοι και καμέραμεν ξένων ΜΜΕ (τα τουρκικά απαγορεύεται να μετδίδουν τα γεγονότα) κτυπήθηκαν (φωτό) από πλαστικές σφαίρες, την ώρα που κατέγραφαν τα βίαια επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ.
Ο Μεσούτ Τσιφτσί και ο χειριστής κάμερας Ισμήλ Βελίογλου φέρουν τραύματα στον ώμο, ωστόσο σύμφωνα με τουρκικές ενημερωτικές ιστοσελίδες βρίσκονται καλά στην υγεία τους.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr