21.6.13

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Με 2.000 εργαζόμενους η νέα ΕΡΤ


Με 2000 εργαζόμενους θα λειτουργήσει η νέα ΕΡΤ. Σε περίπου 10 ημέρες θα είναι έτοιμο το μεταβατικό σχήματα, θα δοθούν μόρια στους παλιούς εργαζόμενους προκειμένου να επαναπροσληφθούν, ενώ το συντονισμό θα έχει υφυπουργός όχι από το χώρο της Ν.Δ. Εκτός θα μείνουν όσοι έχουν δεύτερη δουλεία, είναι ειδικοί σύμβουλοι και κοντά στη σύνταξη. Το σχέδιο εγκρίθηκε στην τελευταία σύσκεψη, το βράδυ της Πέμπτης και είναι σαφώς πιο κοντά στις αρχικές προτάσεις του κ. Βενιζέλου. Συγκεκριμένα:


Εντός 10 ημερών θα έχει ολοκληρωθεί το μεταβατικό σχήμα, που θα κάνει την εκπομπή σήματος, με πλήρες πρόγραμμα, αμέσως.
Η συμφωνία προβλέπει ότι στο μεταβατικό σχήμα θα προσληφθούν περί τους 2000 εργαζόμενους – με ειδική μέριμνα και για τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ- με τρίμηνες συμβάσεις, στις οποίες θα αναφέρεται ότι οι συμβασιούχοι υπογράφουν με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Το ενδιαφέρον είναι ότι 2000 εργαζόμενοι θα έχει και το οριστικό σχήμα, που θα διαμορφωθεί μετά το μεταβατικό τρίμηνο.
Όσοι προέρχονται από την ΕΡΤ θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση για πρόσληψη στο τελικό σχήμα.
Η μείωση από τους 2650 εργαζόμενους της ΕΡΤ, όταν αυτή έκλεισε, θα προέλθει με την απομάκρυνση των υπολοίπων, όπως περίπου 400 διπλοθεσιτών που θεωρούνται αυτοδικαίως εκτός νέου σχήματος και περίπου 200 που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και αποχωρούν. Θα απολυθούν επίσης και όσοι ειδικοί σύμβουλοι – υπολογίζονται 50 με 80- προσλήφθηκαν τον τελευταίο χρόνο.
Το οριστικό σχήμα της νέας ραδιοτηλεόρασης θα προκύψει με βάση τη μελέτη Αλεβιζάτου, από επιτροπή «σοφών» και με σύμβουλο το BBC.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr