5.6.13

Αυτός είναι ο 20χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε στον Ωρωπό...


20xronos

Έχασε τη ζωή του ο οπλίτης που τραυματίστηκε σοβαρά όταν ανετράπη τεθωρακισμένο όχημα στο ύψος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Ο οπλίτης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο, αλλά έχασε τη μάχη και κατέληξε.
Το άρμα μάχης τύπου Μ 113 το οποίο οδηγούσε ανετράπη και τον καταπλάκωσε.
Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε γύρω στις 6 το πρωί, στον δρόμο από Συκάμινο προς Ωρωπό. 
πιο συγκεκριμένα: 

Ο 20χρονος πεζοναύτης από την Κάρυστο οδηγούσε το όχημα μεταφοράς προσωπικού με την θυρίδα του οδηγού ανοικτή. Σύμφωνα με το ΓΕΣ οι οδηγοί των ερπυστριοφόρων -όταν συμμετέχουν σε φάλαγγα- οδηγούν με το κάθισμα υπερυψωμένο και το κεφάλι πάνω και έξω από το όχημα. Μόλις το Μ113 «τούμπαρε», ο οπλίτης έπεσε από το ερπυστριοφόρο με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να τον καταπλακώσει. Αυτό που διερευνάται από τους αξιωματικούς του ΓΕΣ που έχουν αναλάβει την προανάκριση είναι πώς το Μ113 βγήκε από την πορεία του και στη συνέχεια έπεσε σε χαράδρα.
Στο ερπυστριοφόρο όχημα επέβαινε άλλος ένας στρατιώτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.
Το άρμα μάχης συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία εκινείτο με προορισμό το λιμάνι του Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων στην εν εξελίξει διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα, ενώ η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.
Η γειτονιά τους στο Αλιβέρι βυθίστηκε στο πένθος, αφού όλοι γνώριζαν τον Στάθη και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγική είδηση.
http://www.spirospero.gr