12.5.13

Ο συνταγματικός τιμωρός...


Σύμφωνα με τον κ. Ν. Δένδια, με την συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να παρουσιαστούν για πρώτη φορά συνταγματικά άρθρα τα οποία θα θέτουν εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή την οποία ο ίδιος αποκαλεί «μόρφωμα».

Να φανταστώ πως η Χ.Α. είναι «μόρφωμα» σε αντιδιαστολή ίσως με τη «θεϊκή μορφή» της ΝΔ;

Το σάπιο κόμμα του κ. Δένδια (η ΝΔ βεβαίως βεβαίως) φαίνεται πως φλερτάρει με την ιδέα του να θέτει το σύνταγμα ως «αντισυνταγματικά» πολιτικά κόμματα της Ελλάδας τα οποία πιθανώς και να εκπροσωπούνται στους Στάβλους του Αυγεία που αποκαλούμε βουλή.
Να θυμίσω δύο πράγματα στον κ. Δένδια ή καλύτερα να τον προειδοποιήσω:

  1. Οι συνταγματικές αναθεωρήσεις είναι για τη βελτίωση της πολιτείας μας όχι για την ικανοποίηση κομματικού μίσους και προσωπικού μένους κατά αντιπάλων.
  2. Αν κάποιος ανοίξει τους ασκούς του θεού Αιόλου κατά αυτό τον αντιδημοκρατικό τρόπο, και πούμε για παράδειγμα πως απαγορεύονται από το σύνταγμα τα κόμματα που είναι φασιστικά, μισαλλόδοξα και ρατσιστικά, στο μέλλον μπορούμε να πούμε πως επίσης απαγορεύονται τα κόμματα που είναι προδοτικά και ανθελληνικά και να τεθεί αυτομάτως ο κ. Δένδιας και η λοιπή ΝΔ στη λάθος μεριά του νόμου.
Σε μια Δημοκρατία: υπάρχει σοβαρότητα και ένα Δημοκρατικό σύνταγμα δεν πολεμάει τους ναζί με ναζιστικά διατάγματα και αφορισμούς, αλλά με συνετούς πολιτικούς, χρηστή διοίκηση και ευνομία.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας