28.5.13

Παρέμβαση της ΕΕ για το αντιρατσιστικό! Είναι ευρωπαϊκό δίκαιο.

photo«Πριν από μια εβδομάδα συζητήσαμε και για το (αντιρατσιστικό) νομοσχέδιο. Απ’ ό,τι κατάλαβα σκοπεύουν να το προωθήσουν πολύ σύντομα» Τώρα θυμήθηκαν στην Ευρώπη το δίκαιο, όταν συναινούσαν και πίεζαν για λήψη μέτρων που είναι εκτός ευρωπαϊκού δικαίου, καθόντουσαν στη γωνία.
Efenpress:Την Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό..."δίκαιο" την έχουμε..εγγεγραμμένη.
Με τη πρώτη ευκαιρία θα φάει το φάσκελό της.
Με τέτοια "Ευρώπη" δεν έχουμε, ούτε θέλουμε σχέση.

Η αρμόδια Επίτροπος της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλμστρομ παρενέβη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και δήλωσε πως αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση την ψήφισή του, μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ για την ευρωπαϊκή ακροδεξιά στο Βερολίνο.

«Εναπόκειται σε εμάς», είπε η κ. Μάλμστρομ, «να διασφαλίσουμε ότι το θέμα θα βρίσκεται μονίμως στην ατζέντα». Αυτό θα πρέπει να κάνει και η Ελλάδα.

Ερωτηθείσα μετά την ομιλία της αν πιστεύει ότι επαρκούν οι προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακροδεξιάς, η κ. Μάλστρομ απάντησε : «Όχι, δεν επαρκούν, αλλά κάνει όμως αρκετά (σ.σ. η κυβέρνηση). Βρισκόμαστε σε συνεχείς συνομιλίες για να δούμε πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε, αλλά και για να παρακολουθήσουμε τι κάνουν».

«Κατά την παραμονή μου στην Αθήνα πριν μια εβδομάδα συζητήσαμε και για το (αντιρατσιστικό) νομοσχέδιο. Απ’ ό,τι κατάλαβα σκοπεύουν να το προωθήσουν πολύ σύντομα. Έχει αργοπορήσει για διάφορους λόγους, αλλά θα κατατεθεί πολύ σύντομα στο κοινοβούλιο. Αυτό μου έχουν υποσχεθεί και εύχομαι να αποδειχθεί σωστό», δήλωσε η κ. Μάλμστρομ, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ευρωπαϊκό Δίκαιο (σ.σ. σχετική οδηγία που πρέπει να ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία των κρατών – μελών».


(Μήπως τη...γλύκανε κάποιος γνωστός πρώην βιαστής φοιτητριών;)