18.5.13

Ανοιχτή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, την Κυριακή 19 Μαΐου από την Τ.Ο. -Χρυσής Αυγής- Θεσσαλονίκης


γενοκτονία Ποντίων (19-05-2013).jpg


                             

γενοκτονία Ποντίων (19-05-2013).jpg
Η διασπαστική κίνηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να διοργανώσει ξεχωριστή εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων, που ως μοναδικό σκοπό έχει τη προσωπική του προβολή, αποδεικνύει περίτρανα ότι μια εθνική επέτειος τέτοιας σπουδαιότητας έχει εκφυλιστεί από τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται, δυστυχώς, και αρκετοί πρόεδροι ποντιακών σωματείων, οι οποίοι, πιστοί στα κομματικά αφεντικά, έχουν μετατρέψει τις επετειακές εκδηλώσεις σε χαλαρές, άνευ ουσίας φιέστες, όπου η ιστορική αποκατάσταση επιτυγχάνεται με ομιλίες που καλούν σε συμφιλίωση με αυτούς που ξερίζωσαν τον ποντιακό ελληνισμό από τις πατρογονικές του εστίες.
Η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης, θέλοντας να εκφράσει την αντίθεση της σε αυτές τις πρακτικές διχόνοιας, αλλά και την άρνηση της να παραστεί δίπλα σε εκπροσώπους που τιμούν επισήμως τον Κεμάλ Ατατούρκ, προσβάλλοντας έτσι τους νεκρούς προγόνους μας, διοργανώνει για πρώτη φορά εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων, ώστε να αποδοθούν οι τιμές στον ποντιακό ελληνισμό με τον δέοντα τρόπο. Καλούμε κάθε υπερήφανο πατριώτη και κάθε εθνικά σκεπτόμενο Έλληνα να δώσει το δυναμικό παρόν στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου Ελευθέριου-Κορδελιού, μπροστά στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού. Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 19:00.


Επιτροπή Εθνικής Μνήμης

Οδηγίες για πρόσβαση στο χώρο: 
Η πλατεία βρίσκεται στο σημείο Β. Πρόσβαση στο χώρο με το λεωφορείο 19, στη στάση "Μυτιληνάκια".
asdgfgfd.jpg
Νομαρχιακή Διοίκηση Θεσσαλονίκης
Καζαντζάκη 4, περιοχή Δικαστηρίων, Θεσσαλονίκη
ανοιχτά κάθε Τετάρτη & Παρασκευή, 18:00-22:00
τηλ.: 2310-521842 & 6970138893
______________________________________________________________
Efenpress:Υπάρχουν Πόντιοι που, μετά από όσα τους έχει σύρει ο Μπουτάρης, τον στηρίζουν ακόμα;