28.4.13

Θεσσαλονίκη: Σπείρα παραχάραξης χαρτονομισμάτων εξάρθρωσε η αστυνομί



Η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, εξιχνίασε μία από τις μεγαλύτερης υποθέσεις παραχάραξης χαρτονομισμάτων, με πέντε άτομα να συλλαμβάνονται και εκατοντάδες χιλιάδες πλαστά χρήματα να εντοπίζονται σε τυπογραφείο στη Τούμπα, πριν βγουν στην εγχώρια αγορά αλλά και σε χώρες της Βαλκανικής.  
Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν 675.000 πλαστά δολάρια σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, οκτώ δοκιμαστικές έγχρωμες εκτυπώσεις των 500 ευρώ η κάθε μία, 15.000 φύλλα χαρτιού, στα οποία υπήρχαν ημιαποτυπωμένα νομίσματα των 100 δολαρίων και οι μηχανές εκτύπωσης που είχαν χρησιμοποιηθεί. 
 
Ένας 40χρονος, που είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα, νοίκιαζε από έναν 55χρονο το τυπογραφείο και εκεί τις νυχτερινές ώρες τυπώνονταν τα πλαστά χαρτονομίσματα.  
 
Στην αστυνομική επιχείρηση που έγινε, συνελήφθησαν ένας 32χρονος και μία 37χρονη, οι οποίοι διαπραγματεύονταν την πώληση παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων συνολικής αξίας 80.000 δολαρίων έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ. Ακολούθησε η σύλληψη του 40χρονου και ενός 57χρονου, οι οποίοι μετέφεραν με δύο διαφορετικά οχήματα τα προς πώληση παραχαραγμένα χαρτονομίσματα. 
 
Οι έρευνες συνεχίζονται τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, προκειμένου να εξακριβωθεί το σύνολο και το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων της σπείρας.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr