23.4.13

Εβγαλαν τα μαχαίρια Μπουτάρης - Θωμόπουλος


Μαζεύτηκαν στην ίδια αίθουσα για να τονίσουν πόσο σημαντική είναι η ενότητα όλων των τοπικών φορέων για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Και λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την ανακοίνωση του Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης και των εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν το τοπκό Επαγγελματικό Επιμελητήριο και ο Δήμος Θεσσαλονίκης το Σάββατο 27 Απριλίου. Αφορμή η (υπο)λειτουργία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ενώ τα αίτια φαίνεται πως είναι βαθύτερα κι έχουν να κάνουν μάλλον με τη διεκδίκηση ρόλων από τους… πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης διαμάχης που κρατά μήνες.
Τα αίματα άναψε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης όταν πέταξε «καρφιά» εναντίον του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλη Θωμόπουλου, για τον οποίο είπε πως «τραβά τον δικό του δρόμο και δεν συμπαραστέκεται στον Οργανισμό». Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ακόμη πως ο ΟΤΘ έχει οικονομικά προβλήματα καθώς τα μέλη δεν πληρώνουν τη συνδρομή τους, ενώ υπογράμμισε πως θα προχωρήσει στην αναμόρφωση του Οργανισμού. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης για το συγκεκριμένο θέμα.
Το γάντι που πέταξε ο κ. Μπουτάρης το σήκωσε ο Αριστοτέλης Θωμόπουλος υπογραμμίζοντας πως «δεν έχει αυτονομηθεί η Ένωση Ξενοδόχων» και πως θα είναι «η τελευταία που θα φύγει από τον Οργανισμό». Μάλιστα παρέθεσε σειρά ενεργειών στις οποίες έχει προχωρήσει με δική της δαπάνη η ΕΞΘ για την τουριστική προβολή ολόκληρης της πόλης και όχι μόνο των ξενοδοχείων της, ενώ υπενθύμισε ότι παρέδωσε στον πρόεδρο του Οργανισμού, Γιάννη Μπουτάρη το ποσό των 430.000 ευρώ σε μετρητά.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του ΟΤΘ και την τοποθέτηση σε αυτή τη θέση της Τζελίνας Μακραντωνάκη.
Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη που δόθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν ακόμη εκτός από τον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo, Τάσος Τζήκας και ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, Βύρων Θεολόγης.
agelioforos