4.4.13

"Κοινωνική Ασφάλιση-Ώρα Μήδεν στην Τήνο" Ανοικτή Επιστολή προς τον Υπουργό κ.Γιάννη Βρούτση


κοινωνική ασφάλιση
Στην  Τήνο έχουν σαν κύριο ασφαλιστικό φορέα περί τους  800 επαγγελματίες τον ΟΑΕΕ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μελλοντική συνταξιοδότηση. Από αυτούς σήμερα το 45-50 % δεν έχουν  καμία  ασφαλιστική κάλυψη.

Το 20 % από  αυτούς σαν  εργοδότες οφείλουν εισφορές σε ΙΚΑ από  3000- 100.000€ Επιχειρηματίες,  επαγγελματίες , και γενικά αυτοαπασχολούμενοι ρυθμίζουν και ξανά  ρυθμίζουν τις καθυστερημένες οφειλές  οι οποίες αυγατίζουν μέχρι οι επιβαρύνσεις να φθάσουν το 100% του αρχικά οφειλόμενου ποσού ύστερα από την χαριστική εγκύκλιο αρ.7 της 14-2-2013 αντί του 120 % που ίσχυε μέχρι τότε.


Και μόνο γι αυτό πρέπει την μέρα 14Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ να την ονομάζουμε ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ  αντικαθιστώντας ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.



Ειδικά δε τα μαγαζάκια της οδού Ευαγγελιστρίας  και πέριξ τα οποία λειτουργούν από 4 έως 6 μήνες τον χρόνο και καλούνται να πληρώνουν 12 μήνες ( 6 δίμηνα)  στον ΟΑΕΕ θα πρέπει να  βρούν και άλλους τρόπους  να εκφράσουν την παραπάνω ευγνωμοσύνη!!!



Το υπουργείο οφείλει να  δώσει τέλος  στην  διόγκωση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων και των πρόσθετων επιβαρύνσεων (με ειδική μέριμνα στις εποχικά απασχολούμενες επιχειρήσεις )  που δεν μπορούν να καλυφθούν  ακόμα και από υγιείς επιχειρήσεις   διαφορετικά  θα μείνει με το τεφτέρι στο χέρι.

Οι μικρές επιχειρήσεις , και οι αυτοαπασχολούμενοι  που παραπατούν από την κρίση και κολυμπούν στα χρέη για  φόρους , δάνεια , και ασφαλιστικές εισφορές δεν έχουν άλλες αντοχές .

Το τετέλεσται είναι εκτός από επίκαιρο και πολύ κοντά .



 Αν δεν ληφθεί άμεση μέριμνα  από τους αρμόδιους  προτείνω ειδικά για Ατομικές επιχειρήσεις  έναρξη και διακοπή στην ίδια χρονιά (Απρίλης-Οκτώβρης) με σκοπό να πληρώνουν   5 μήνες λιγότερους στον ΟΑΕΕ (Οι 7 μήνες αρκούν για ασφαλιστική κάλυψη , και για συνταξιοδότηση κατά περίπτωση ) καθώς επίσης  θα  πληρώνει  σχεδόν το μισό τέλος επιτηδεύματος .





ΠΕΤΡΟΣ Κ.ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ –ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ





.