4.4.13

Απόπειρα απαγωγής μαθητών στο Λασίθι


images
Μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση έχει προκαλέσει στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, η  καταγγελία ανήλικων μαθητών δημοτικού σχολείου στον Μύρτο της Ιεράπετρας ότι επί δυο συνεχόμενες ημέρες τους πλησίασαν πέντε άγνωστοι άνδρες με αυτοκίνητο και προσφέρθηκαν επίμονα να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους.
Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες λίγο μετά τη λήξη ωραρίου του ολοήμερου σχολείου.

Τα παιδιά έντρομα, ιδίως τη δεύτερη μέρα που αντιλήφθηκαν ότι οι επιβάτες του οχήματος επέμεναν με σκοπό να προχωρήσουν και στο στόχο τους, άρχισαν να τρέχουν μπαίνοντας λίγα μέτρα παρακάτω στο σπίτι του ενός από τους 3 μαθητές. Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, οι μικροί μαθητές ενημέρωσαν τους γονείς τους για το συμβάν και εκείνοι με την σειρά τους τον πρόεδρο της κοινότητας του χωριού που ειδοποίησε την Αστυνομία.
Το ύποπτο αυτοκίνητο δεν εντοπίστηκε από την αστυνομία, παρά τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.
Η είδηση για την προσπάθεια απαγωγής των παιδιών έφτασε μέχρι τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, ο οποίος ενημέρωσε με έγγραφό του όλους τους διευθυντές δημοτικών σχολείων της περιοχής ζητώντας να εντείνουν την προσοχή τους, ενώ ζήτησε και από την Αστυνομική Διεύθυνση να πυκνώσουν οι περιπολίες έξω από τα σχολεία.
http://ysterografa.gr