30.4.13

ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: "Απελευθερώστε τώρα τον υπήκοό μας"


Οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα την Βόρεια Κορέα για την άμεση απελευθέρωση , βάσει ανθρωπιστικών λόγων, Αμερικανού πολίτη ο οποίος κρατείται από τις αρχές της χώρας με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής του καθεστώτος.
Ο 44χρονος Αμερικανός, κορεατικής καταγωγής Kenneth Bae συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο όταν μαζί με ομάδα πέντε ακόμη τουριστών επισκέπτονταν την πόλη Rajin στα βορειοανατολικά της χώρας.
«Καλούμε την Βόρεια Κορέα να απελευθερώσει τον Kenneth Bae αμέσως βάσει ανθρωπιστικών λόγων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του  αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Patrick Ventrell.

Η ανακοίνωση αυτή του αμερικανικού υπουργείου ήρθε ως απάντηση σε δηλώσεις αξιωματούχου του Βόρειας Κορέας σύμφωνα με την οποία ο Bae έχει «ομολογήσει ότι προχώρησε σε παράνομες πράξεις οι οποίες είχαν ως στόχο την ανατροπή του βορειοκορεατικού καθεστώτος».
«Τα εγκλήματα που διέπραξε αποδεικνύονται από στοιχεία» συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι σύντομα ο «εγκληματίας» θα βρεθεί ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας για να του αποδοθεί η κατάλληλη ποινή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται υπο κράτηση από το βορειοκορεατικό καθεστώς και για την απελευθέρωσή τους έχουν επιστρατευθεί προσωπικότητες όπως αυτές του Bill Clinton και του Jimmy Carter οι όποιοι και ταξίδεψαν μέχρι την Pyongyang.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr