22.4.13

Άκης: Αρνούμαι απόλυτα τις κατηγορίες

Efenpress: Δικαίωμά σου κ. Άκη, να αρνηθείς και αυτήν ταύτην την ύπαρξή σου...


«Αρνούμαι απόλυτα την κατηγορία και το κατηγορητήριο με το οποίο επιχειρείται συστηματικά να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μια παράνομη με εγκληματικό χαρακτήρα συμμορία με σκοπό να ξεπλύνει μαύρο χρήμα και πίσω από όλα αυτά δήθεν βρίσκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας. Επί 6 χρόνια κάναμε το καλύτερο» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενώπιον του δικαστηρίου για το κατηγορητήριο που του αποδίδεται. 




Παράλληλα χαρακτήρισε κατάπτυστο το κατηγορητήριο λέγοντας συγκεκριμένα: «Θλίβομαι γιατί κανένα δικαστικό συμβούλιο δεν τόλμησε να πάρει μία πρωτοβουλία μήπως υπάρχει μια κεντρικά καθοδηγούμενη πορεία του τρένου; Είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση. Είμαστε άδικα στη φυλακή εγώ και η σύζυγος μου. Έχει ασκηθεί εναντίον μας βία κρατική και για ανθρωπιστικούς λόγους ζητώ την αποφυλάκιση της γυναίκας μου. Εμένα κυνηγούσαν εκείνη φυλάκισαν». 

Ο έξαδερφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι «ομολογώ όσα έχω πει και στην ανάκριση για την ενοχή μου. Με έμπλεξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο και επιείκεια από εσάς». 

Όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Το δικαστήριο διέκοψε τις εργασίες του και θα συνεχίσει την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Η δίκη του Άκη μέσα από φωτογραφίες



Ακης: «Εγώ είμαι καλά, εσείς...»

Νωρίτερα Ακης Τσοχατζόπουλος και Βίκη Σταμάτη μπήκαν μαζί στην αίθουσα του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων λίγο πριν από την έναρξη της δίκης. Ο πρώην υπουργός χαιρέτησε, δια χειραψίας, δικηγόρους και δημοσιογράφους λέγοντάς τους: «Εγώ είμαι καλά, εσείς;». 

Παράλληλα, είχε σύντομη συνομιλία με τον Γιάννη Σμπώκο και φίλησε την πρώην λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Κάποια στιγμή ηλικιωμένος τον πλησίασε και τον αγκάλιασε...

Στο επίκεντρο η νομιμοποίηση της παράστασης του Δημοσίου, ως πολιτική αγωγή
Το δικαστήριο ξεκίνησε με την εκφώνηση των μαρτύρων. Η πλευρά Τσοχατζόπουλου δήλωσε ως μάρτυρες υπεράσπισης τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τους τότε υπουργούς του ΚΥΣΕΑ Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και τους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων Αθανάσιο Τζογάνη, Μανούσο Παραγιουδάκης και Νίκος Κρυονερίτη. 

Δείτε τι δήλωσαν οι συνήγοροι:


Το δημόσιο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για ηθική βλάβη ζητώντας 1 εκατ. ευρώ από κάθε κατηγορούμενο με επιφύλαξη. 

Λίγο πριν από τις 10.30, η δίκη διεκόπη για μία ώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν χωροταξικά ζητήματα σχετικά με τις θέσεις των δικηγόρων.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων αναμένεται να φτάσουν τους 70, ενώ του κατηγορητηρίου τους 18. Ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης που κάλεσε ο Γιώργος Σαχπατζίδης, είναι ο Ζήσης Βρύζας.
real.gr