11.3.13

Στρατιά διαμαρτυρίας ε.ε. και ε.α. Στρατιωτικών (ΔΕΙΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ)

Δεκάδες χιλιάδες απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το περασμένο Σάββατο στην Πλατεία Κλαυθμώνος για τις νέες περικοπές των μισθών και των συντάξεών τους.

Με παλμό, συνθήματα και... παρέλαση διαμαρτυρήθηκαν οι Έλληνες στρατιωτικοί για «το συνεχές πλιάτσικο που γίνεται στις αποδοχές», όπως λένε οι ίδιοι. «Στις εκλογές δεν θα βρείτε τους σταυρούς, τους έχετε φορτώσει στους στρατιωτικούς», φώναζαν... νυν και τέως στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια από τις πιο επιτυχημένες συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν ποτέ στην Ελλάδα.

Στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχαν όλες οι ενώσεις των αποστράτων αλλά και των εν ενεργεία στρατιωτικών, ενώ παρόντες ήταν και τρεις πρώην αρχηγοί, ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από οκτώ μήνες από τη θέση του αρχηγού ΓΕΣ, ο Δημήτρης Βούλγαρης, επίσης πρώην αρχηγός ΓΕΣ, και ο Γεώργιος Αντωνακόπουλος, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Οι στρατιωτικοί έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις περικοπές και σε πρώτο βαθμό η σχετική διάταξη κρίθηκε αντισυνταγματική από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ και το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμοδότησε ότι η αναδρομική περικοπή των συντάξεων είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σε ψήφισμα τους, οι στρατιωτικοί αναφέρουν ότι αγωνίζονται «ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, στην ισοπέδωση της υγείας, της παιδείας και της Δικαιοσύνης».

Αν και το συντονιστικό συμβούλιο ζήτησε από τα στελέχη των Ε.Δ να συμμορφωθούν με το έγγραφο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και να μην συμμετέχουν στη διαδήλωση με στολή, εντούτοις αρκετοί παράκουσαν τη… διαταγή.

(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ 11/03/2013 – Γ. ΚΟΡ)

ΔΕΙΤΕ 6 ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ forapartida-forapartida.blogspot.gr:













http://staratalogia.blogspot.gr