17.3.13

Θεσσαλονίκη: ...Έχασαν-αντί να κερδίσουν- στον ΟΠΑΠ!

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ  ΛΗΣΤΕΣ


Βραδινές ώρες της 17-03-2013 δύο ημεδαποί ηλικίας 22 και 20 ετών με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου εισήλθαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην περιοχή της Ανάληψης, και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 945 ευρώ από 49χρονο ημεδαπό προσωρινά υπεύθυνο της επιχείρησης.

Έπειτα από επιστάμενες αναζητήσεις  δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκε και συνελήφθη  άμεσα ο ένας εκ των δύο δραστών (22 ετών) επί της οδού Δελφών, ενώ αργότερα στην περιοχή Χαριλάου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που διενεργούν την προανάκριση, ο έτερος 20χρονος συνεργός καθώς επίσης και 24χρονος ημεδαπός.


Όπως προέκυψε από  την αστυνομική έρευνα – προανάκριση, ο 24χρονος προμήθευσε το προαναφερθέν όπλο στους δράστες ενώ επιπλέον συνελήφθη και 20χρονος αλλοδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκε το εν λόγω πιστόλι, το οποίο προσπάθησε να αποκρύψει.

Επιπροσθέτως, κατόπιν  ερευνών εντοπίσθηκε σακίδιο, πλησίον  του σημείου σύλληψης του 22χρονου εντός του οποίου βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Ληστείας κατά συναυτουργία και απλής συνέργειας», του Νόμου «Περί Όπλων» και της «Υπόθαλψης εγκληματία».