1.3.13

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα στο Μώλο Φθιώτιδας


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες παραβίασαν ένα μικρό παράθυρο και μπήκαν στο πλινθόκτιστο παλιό σπίτι. Οι αστυνομικοί βρήκαν το σπίτι άνω κάτω, γεγονός που προδίδει ότι οι δράστες αναζητούσαν χρήματα, που πίστευαν ότι είχε η 78χρονη.
Η γυναίκα βρέθηκε δεμένη πισθάγκωνα, φιμωμένη και σκεπασμένη σε ένα κρεβάτι του σπιτιού της. Ο τρόπος του θανάτου της παραπέμπει απευθείας σε αλβανούς καθώς είναι γνωστό ότι σκεπάζουν τα θύματά τους θεωρώντας ως κακοτυχία να βλέπουν το πρόσωπο τους αφότου έχουν πεθάνει.
Η αστυνομία άρχισε να ερευνά κάποιους αλλοδαπούς, τους οποίους, σύμφωνα με τους γείτονες, η ηλικιωμένη γυναίκα χρησιμοποιούσε σε αγροτικές εργασίες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεότερα για τον ή τους δράστες.
Πρόκειται για το δεύτερο έγκλημα ηλικιωμένου μέσα σε λίγες ημέρες στη Φθιώτιδα.
Στις 24 Φεβρουαρίου μια 75χρονη γυναίκα στην Τραγάνα της Λαμίας ληστεύθηκε και αφέθηκε από τους κακοποιούς να πεθάνει από πείνα και δίψα, δεμένη χειροπόδαρα.
Οι συγγενείς της την βρήκαν νεκρή, δεμένη χειροπόδαρα με καλώδια, πεσμένη στο πάτωμα, και σκεπασμένη με το στρώμα.
Το σπίτι της ήταν άνω κάτω κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια με στόχο τη ληστεία, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.
Στις 26 Φεβρουαρίου μια ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα  βρέθηκε νεκρή  στο διαμέρισμα, όπου διέμενε, στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την άτυχη γυναίκα εντόπισε ο γιος της.
Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή δεμένη με μια πετσέτα στο πρόσωπό της δείγμα όπως και αναφέρθηκε ότι οι δράστες πιθανότατα να ήταν και πάλι αλβανοί.
Στις 13 Φεβρουαρίου στην Ισταία μια 80χρονη γυνηαίκα έπεσε θύμα δολοφονιας με σκοπό τη ληστεία από ένα 24χρονο αλβανό ο οποίος και συνελήφθη.
Υπενθυμίζεται ότι το 2012 έπεσαν θύματα δολοφονικών επιθέσεων από αλλοδαπούς 43 τουλάχιστον Έλληνες στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι. Οι πλειοψηφία των δραστών ήταν αλβανοί, αλλά και γεωργιανοί, όλοι τους "οικονομικοί μετανάστες" που ήρθαν για μια... καλύτερη ζωή στην Ελλάδα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr