7.3.13

Ποιοί ειναι οι νέοι Αρχηγοί ...ΓΕΑ/ΓΕΝ και Α/ΓΕΣ


Ένα ενεργεία Κομάντο απο τα Τρίκαλα για Αρχηγό  Α/ΓΕΣ  ,τον Διοικητή του ΑΤΑ απο τα Χανιά ΓιΑ Α/ΓΕΑ και τον Αποστολάκη απο το Ρέθυμνο  υπασπιστή του Τσοχατζόπουλου και επανελθών στην υπηρεσία με απόφαση  του Βενιζέλου  για Α/ΓΕΝ 
Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς μέχρι πρότινος   Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ) και Διοικητής του Κέντρου Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Combined Air Operations Center 7 - CAOC 7).

Γεννήθηκε στα Χανιά. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980.
Είναι απόφοιτος :
  • του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ)
  • της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ)
  • της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α)
  • του Air Command and Staff College των ΗΠΑ
Από ξένες γλώσσες ομιλεί την Αγγλική.


Πτητικά Καθήκοντα
Έχει συμπληρώσει πάνω από 4000 ώρες πτήσης εκ των οποίων 3000 ώρες με μαχητικά αεροσκάφη.
Έχει ιπταθεί με αεροσκάφη: Τ-41D, T-37B/C, T-2E, T-33A/B, F-5Α/Β, Mirage F-1CG και Mirage 2000.


Ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ,  γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Έχει τοποθετηθεί ως Κυβερνήτης Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ απο το 1990 εως 1991, στο    Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993  καθώς και στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004. 

Να πούμε ότι ο νέος Α/ΓΕΝ, Β.Αποστολάκης ήταν υπασπιστής του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου είχε αποστρατευθεί και επαναφέρθηκε στην ενεργό υπηρεσία από τον Ε.Βενιζέλο, ο οποίος και επέμεινε να γίνει Αρχηγός.




Ο μέχρι πρότινος Διοικητής Δ' Σώματος Στρατού, προήχθησε σε Αρχηγό ΓΕΣ στο πλαίσιο των έκτακτων κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος γεννήθηκε το 1956 στο Πετρόπορο του Ν. Τρικάλων. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1975 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1979 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας. Υπηρέτησε για πολλά έτη σε διάφορες Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και σε επιτελικές θέσεις Συγκροτημάτων και Σχηματισμών. Διετέλεσε Διοικητής Μονάδος Ειδικών Δυνάμεων και Μ/Κ ΤΠ, Συγκροτήματος και τελευταία Μηχανοκίνητου Σχηματισμού. Μέχρι το 2010 ήταν Διοίκητής στη ΣΜΥ, ενώ το 2011 είχε προαχθεί στο βαθμό του Υποστρατήγου και είχε τοποθετηθεί ως Διοικητής στη 16Η Μεραρχία του Διδυμοτείχου.