15.3.13

Καταδίωξη αμερικανικού αεροπλάνου από ιρανικό


Καταδίωξη αμερικανικού αεροπλάνου από ιρανικό

Ένα καταδιωκτικό τζετ της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας αποπειράθηκε να αναχαιτίσει ένα μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροπλάνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Πεντάγωνο.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη πάνω από διεθνή ύδατα, αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Πενταγώνου στην Ουάσινγκτον, Τζορτζ Λιτλ. Το ιρανικό F4 Phantom κράτησε καθ' όλη τη διάρκεια της καταδίωξης απόσταση 26 χιλιομέτρων από το αμερικανικό αεροπλάνο τύπου Predator.


Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ συνόδευαν το Predator, σε μια «συνηθισμένη» αποστολή επιτήρησης, όταν το ιρανικό τζετ εμφανίστηκε σε κοντινή απόσταση. "Το ένα αεροπλάνο μας εκτόξευσε μια ρουκέτα προειδοποιώντας τον πιλότο του ιρανικού αεροπλάνου, το οποίο κατόπιν εγκατέλειψε την καταδίωξη" είπε ο Λιτλ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικοινώνησαν με την κυβέρνηση του Ιράν ενημερώνοντάς την ότι θα συνεχίσουμε τις πτήσεις επιτήρησης πάνω από τα διεθνή ύδατα κάτι που συνάδει με τη δέσμευσή μας για την ασφάλεια της περιοχής», δήλωσε ο Λιτλ.

Τον Νοέμβριο ένα ιρανικό πολεμικό αεροπλάνο είχε επί λίγη ώρα ανοίξει πυρ κατά αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροπλάνου, θύμισε ο Λιτλ.
http://news.gr.msn.com