14.2.13

Στα άκρα η σύγκρουση Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ Video

EFENPRESS:
 Όχι περιττή βία κ. Δένδια.


Νέα «πυρά» ανταλλάσσουν σήμερα Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου με αφορμή τα επεισόδια στο γραφείο του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε διαμαρτυρία των νέων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ». «Η στρατηγική του αυταρχισμού και της βίας απέναντι στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ειρηνικούς διαδηλωτές είναι μια επικίνδυνη στρατηγική που μπορεί να μας οδηγήσει σε δρόμους ανεξέλεγκτους» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 


Παράλληλα ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργό Δημοσίας Τάξης και την κυβέρνηση. «Εάν δηλαδή έχει καταργηθεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση στην Ελλάδα, τότε να μας το πουν ευθαρσώς. Εάν μετά την κατάργηση των απεργιών και των κινητοποιήσεων θέλουν να καταργήσουν και την ίδια τη δημοκρατία, να μας το πουν ευθαρσώς. Αυτή, όμως, η πολιτική δεν θα περάσει» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που χαρακτήρισε «διπρόσωπο» τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς καταγγέλλει τη στρατηγική της έντασης την ώρα που οι νεολαίοι του σπάνε πανεπιστημιακά γραφεία. 

«Διακηρύσσει ότι δεν θα ανεχτεί παράνομες ενέργειες, όταν τα στελέχη του υποθάλπουν καταλήψεις, εισβολές και καταστροφές. Δηλώνει ότι θα πατάξει την τρομοκρατία, όταν το κόμμα του δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για τη σύλληψη των μελών τρομοκρατικής οργάνωσης» υπογράμμισε ο Σίμος Κεδίκογλου και συνέχισε: «Συναντάται σε κάθε ευκαιρία με τον βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και την ίδια ώρα καταγγέλλει την παρουσία των ΗΠΑ στην τελετή για τον αγωγό TAP. Και στο τέλος υποστηρίζει ότι μπορεί να κυβερνήσει από το πεζοδρόμιο!»

«Νομίζει, προφανώς, ότι ο ελληνικός λαός κοιμάται…» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

ΚΚΕ: Η καταστολή επιστρατεύεται σε κάθε διαμαρτυρία

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την κυβέρνηση για βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους Νέους και Νέες του κόμματος που πραγματοποιούσαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πανεπιστημιακό γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Μέργου. 



Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να διαλύσουν εντελώς απρόκλητα μια ειρηνική διαμαρτυρία, να ξυλοφορτώσουν και να τραυματίσουν νέους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 



«Η κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Νομίζει ότι με τη συκοφάντηση και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, οι νέοι μαγικά θα «ξεχάσουν» την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τη μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό».



Κάνει λάθος η κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι, η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 20ης Φλεβάρη θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στα μνημονιακά σχέδια. 

Δείτε τι είπαν οι κ. Μπάρκας και Διαμαντόπουλος:



Υψηλοί τόνοι στη βουλή 

Πεδίο αντιπαράθεσης και στο κοινοβούλιο αποτέλεσαν όσα συνέβησαν λίγη ώρα νωρίτερα στο ακαδημαϊκό γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κατήγγειλε: «τον τραυματισμό δύο μελών του κοινοβουλίου». 



Ο κ. Παπαδημούλης είπε, μεταξύ άλλων, ότι κατά την αποχώρηση των μελών του κόμματος από την ειρηνική, όπως είπε, διαμαρτυρία στο γραφείο του κ. Μέργου: «εδάρησαν αγρίως από δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών σε κλειστό χώρο και εδάρησαν αγρίως δύο μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου οι κ. Μπάρκας και Διαμαντόπουλος». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Μάκης Βορίδης του απάντησε ότι οι καταλήψεις κτιρίων δεν θα γίνονται ανεκτές από την κυβέρνηση.

Δείτε εικόνες από το εσωτερικό του γραφείου του Γ.Μέργου:


real.gr