22.2.13

Παραλίγο σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Βουλή



Παραλίγο σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Βουλή καθώς μία υπάλληλος που πραγματοποιούσε εργασίες στον θόλο της αίθουσας της Ολομέλειας έχασε την ισορροπία της και βρέθηκε να αιωρείται στο κενό για αρκετά λεπτά. 

Τζάμια από τον θόλο έσπασαν όταν η γυναίκα προσπάθησε να καθαρίσει τα νερά που είχαν εισχωρήσει στην οροφή λόγω της σφοδρής νεροποντής που έπληξε την Αττική και κομμάτια έπεσαν στα βουλευτικά έδρανα και στο έδαφος.

Με τη συνδρομή συναδέλφων της και ενός ψύχραιμου αστυνομικού η γυναίκα ανασύρθηκε και οδηγήθηκε στο ιατρείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς είχε σκίσει το χέρι της.  

  
Λόγω της αναστάτωσης καθυστέρησε η έναρξη της συνεδρίασης στο Κοινοβούλιο.  

Το περιστατικό προκάλεσε ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται στον "ναό" της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης είπε ότι «αποφεύχθηκε μια παρ΄ολίγον τραγωδία που δεν πρέπει να υποτιμηθεί διότι επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστεί μια ζημία στον θόλο της Ολομέλειας χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας». 

Την ανάγκη, με επίβλεψη του προεδρείου, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, επισήμανε και οΔημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι ταυτίζεται πλήρως με τις επισημάνεις για τα θέματα ασφαλείας των υπαλλήλων. 

Νωρίτερα και ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είχε θέσει θέμα ασφάλειας για την αποτροπή εργατικού ατυχήματος.  

Από την Τεχνική Υπηρεσία έγινε γνωστό ότι είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και η υπάλληλος ήταν ανεβασμένη στο θόλο με ζώνη ασφαλείας.   
  nooz.gr