19.2.13

Πληρώνει το «Ολαντρέου» ο Τσίπρας; Δε θα τον δει ο Ολάντ

Ο Αλέξης Τσίπρας δε θα συναντήσει, τελικά, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ που έρχεται για επίσκεψη «αστραπή» στην Αθήνα.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πληρώνει» το προεκλογικό... Ολαντρέου.





Το παρασκήνιο μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν έντονο, σύμφωνα με όσα γράφει ο Μικροπολιτικός στα Νέα. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο αλλά δεν κατάφερε να «κλείσει» ραντεβού μαζί του.


Τελικά, μετά από έντονες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που θα συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δει τον κ. Ολάντ στις 15:30, στη γαλλική πρεσβεία.

Μοιάζει λίγο... deja vu, αφού και κατά την προεκλογική περίοδο πριν τις εκλογές του Ιουνίου, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Παρίσι, είχε ζητήσει συνάντηση με τον νεοεκλεγμένο (τότε) πρόεδρο της Γαλλίας, αλλά είχε εισπράξει αρνητική απάντηση, με την αιτιολογία πως το πρωτόκολλο επιβάλει συναντήσεις μόνο με αρχηγούς κρατών.

Όμως λίγες μέρες μετά, ο Φρανσουά Ολάντ δέχτηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Εκείνη η επίσκεψη είχε χαρακτηριστεί «ιδιωτική» στο πλαίσιο της γνωριμίας Βενιζέλου-Ολάντ.

Φαίνεται πως ακόμη, ο Φρανσουά Ολάντ δεν έχει... συγχωρέσει στον Αλέξη Τσίπρα το περίφημο... Ολανδρέου!

Θυμηθείτε τη δήλωση Τσίπρα που είχε ανάψει... φωτιές τον περασμένο Μάιο...
http://www.newsit.gr