24.2.13

Απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων με ελικόπτερο!

19,45: ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ -ΜΕ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΟΡΑΣΗ- ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ-ΤΑ ΕΚΑΜ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΟΠΛΑ.


Κατερρίφθη το ελικόπτερο από την Αστυνομική φρουρά των φυλακών


Μία βλάβη στο ελικόπτερο και οι πυροβολισμοί των αστυνομικών που ήταν στις σκοπιές των φυλακών Τρικάλων απέτρεψαν την τελευταία στιγμή την απόδραση του βαρυποινίτη Π. Βλαστού που γινόταν με τη βοήθεια τεσσάρων συνεργατών του.


Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr το απόγευμα (17.00) επιχειρήθηκε απόδραση κρατουμένων με ελικόπτερο από τις φυλακές, μεταξύ αυτών και ο Π. Βλαστός.


(To ελικόπτερο πάνω από τις φυλακές Τρικάλων)

Το ελικόπτερο πετούσε επί μισή ώρα πάνω από τις φυλακές και με ένα γάντζο προσπαθούσε να ξηλώσει τη περίφραξη του σωφρονιστικού καταστήματος, προκειμένου να ανέβουν οι κρατούμενοι και να επιβιβαστούν σ' αυτό για να αποδράσουν.

Αμέσως η αστυνομική φρουρά άρχισε να πυροβολεί και το ελικόπτερο καταρρίφθηκε μέσα στις φυλακές, με αποτέλεσμα ο Π. Βλαστός να τραυματιστεί σοβαρά. Ο δικηγόρος του βαρυποινίτη, Φ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε το συμβάν και τον τραυματισμό του κρατούμενου.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου τραυματίστηκε επίσης, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες δεν υπέστησαν το παραμικρό και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.





Αυτή τη στιγμή επικρατεί κινητικότητα και έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.
___________________________________

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.grτο ελικόπτερο στην προσπάθειά του να σηκώσει το ειδικό ηλεκτροφόρο δίχτυ των φυλακών, έγινε αντιληπτό από τους φύλακες, οι οποίοι πυροβόλησαν προς το ελικόπτερο και αυτοί πυροβόλησαν κατά των φρουρών .

Το ελικόπτερο χτυπημένο έχει πέσει μέσα στο χώρο των φυλακών και οι δύο επιβαίνοντες στο ελικόπτερο συνελήφθησαν και είναι καλά στην υγεία τους όπως και οι δύο κρατούμενοι που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποδράσουν με αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο.

Μεταξύ των δύο κρατουμένων που προσπάθησαν να αποδράσουν είναι ο βαρυποινίτης διαβόητος κακοποιός Παναγιώτης Βλαστός.

Αυτή τη στιγμή επικρατεί μεγάλη κινητικότητα και έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις ενώ στο εσωτερικό των φυλακών έχει εισέλθει διμοιρία της ΕΚΑΜ.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι στο σημείο έχει σπεύσει και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ενώ η όλη αστυνομική επιχείρηση συντονίζεται από τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων Ταξίαρχο Γιώργο Σουγλιέρη.

Zougla.gr
trikalanews.gr