25.2.13

"ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ" Έλεος: Τρώγαμε κεφτεδάκια από άλογο στα ΙΚΕΑ!


Κιμά αλόγου σε κατεψυγμένα κεφτεδάκια που προορίζονταν για τα εστιατόρια των ΙΚΕΑ, στην Ελλάδα εντόπισαν οι αρχές στην Τσεχία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά προληπτικά την πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος σε 12 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ Ίλβα Μάγκνουσον στο Χέλσινγκμπορκ της Σουηδίας.

Εκτός από την Τσεχία και την Ελλάδα, οι χώρες όπου οι παρτίδες ύποπτου κρέατος εστάλησαν στα καταστήματα ΙΚΕΑ, είναι οι Ουγγαρία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Ιρλανδία και Ολλανδία. 
Η ανακοίνωση της ελληνικής ΙΚΕΑ, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του facebook της εταιρείας:
«Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων. Μέχρι τότε έχει σταματήσει η πώληση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους».
Τώρα, αν βγαίνοντας από τα ελληνικά ΙΚΕΑ νιώσατε την ανάγκη να ... χλιμιντρίσετε, μην ανησυχείτε: Μόλις τα χωνέψετε, θα σας περάσει! Εδώ μας έχουν βάλει χαλινάρι και παρωπίδες θα διστάσουν στα κεφτεδάκια;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr