7.2.13

Προέταξαν το αγροτικό – «Ανέκρουσαν πρύμναν» για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Βλέποντας την θύελλα αντιδράσεων που είχε ξεσπάσει για τον ενιαίο φόρο ακινήτων η κυβέρνηση έκανε προς το παρόν πίσω και θα το επαναφέρει το επόμενο διάστημα καθώς δεν βρίσκεται στα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Real.gr την απόφαση έλαβε ο Πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε την Τρίτη το βράδυ με τον Γ. Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κινητοποιήσεις, οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την πολιτική επιστράτευση εργαζομένων και οι έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ έκαναν τον Αντώνη Σαμαρά να δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να «παγώσει» προς το παρόν τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Γι αυτό τον λόγο αναβλήθηκε και η συνάντηση που θα είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων.



Διαφορετική αντιμετώπιση για τους αγρότες

Η συνεχιζόμενη παραμονή των αγροτών στα μπλόκα έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό τόσο του Πρωθυπουργού όσο και των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο μέγαρο Μαξίμου κλήθηκε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε δέσμη μέτρων για την στήριξη των αγροτών.

Δέσμη μέτρων για τους αγρότες 

1. Ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών
2. Επιδότηση του κόστους ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους:
3. Πληρωμή Ροδακινοπαραγωγών Ημαθίας:
4. Επιστροφή του ΦΠΑ για τους αγρότες:
6. «Κόκκινα» δάνεια της ΑτΕ :
7. Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου:
8. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος:
9. Κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ και μέτρα αποτροπής:
10. Ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών
11. Απλοποίηση διαδικασιών νομιμοποίησης σταβλικών εγκαταστάσεων

Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το ζήτημα των αγροτών συζητήθηκε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. «Οι αποφάσεις που πήραμε για τα αγροτικά θέματα δίνουν μία ρεαλιστική λύση στα πραγματικά προβλήματα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.



Ο Φώτης Κουβέλης έθεσε το θέμα την ενίσχυσης των ανέργων και σύμφωνα με πληροφορίες το επίμαχο θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών. «Αναφορικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι δεν συζητήθηκε αναλυτικά αλλά διαβεβαίωσε ότι «η τελική ρύθμιση θα είναι εκείνη η οποία εν τέλει θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες αναφορικά με τα ακίνητα τους».

real.gr