24.2.13

Το Αφγανιστάν διώχνει αμερικανικές ειδικές δυνάμεις


ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΔΥΟ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν απαίτησε την άμεση απόσυρση από δύο επραχίες της χώρας των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, με το αιτιολογικό ότι επιβαρύνουν το κλίμα ασφάλειας στην περιοχή.
Αυτό έγινε γνωστό σήμερα καθώς με ανακοίνωσή η Αφγανική κυβέρνηση απαίτησε από την ανω΄τατη διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν όλες οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και σε διάστημα δύο εβδομάδων να έχουν απομακρυνθεί από τις επαρχίες Wardak και Logar – οι οποίες συνορεύουν με αυτή της πρωτεύουσας Καμπούλ- καθώς τροφοδοτούν την αστάθεια και την έλλειψη ασφάλειας.
«Στο σημερινή συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας ο πρόεδρος του ΑφγανιστάνHamid Karzai έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας να πετάξει έξω  -όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά- τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις από τος επαρχίες Wardak και Logar εντός δύο εβδομάδων» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης  Aimal Faizi.
Ο ίδιος μάλιστα συνέχισε σε περισσότερο έντονο ύφος λέγοντας: «Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και οι παράνομες παρα-στρατιωτικές ομάδες που έχουν δημιουργήσει προκαλούν προβλήματα σταθερότητας και παρενοχλούν το τοπικό στοιχείο στις επαρχίες αυτές» συμπλήρωσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr