20.2.13

Ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα



«Ρολά» κατέβασε σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.  Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν ενάντια στην οικονομική πολιτική. Η κεντρική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώ περίπου δύο ώρες νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Δυναμικό ήταν το "παρών" των εργαζομένων και στις συγκεντρώσεις - πορείες που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα.


To χρονικό των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας
15:20 
Στην κυκλοφορία παραδόθηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Εκτονώθηκε η ένταση στα Εξάρχεια.

15:00 - Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων όπου κατέφυγαν άγνωστοι μετά από επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας κοντά στο Σύνταγμα. Αυτήν την ώρα στα Εξάρχεια ομάδες έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων χωρίς ωστόσο τα επεισόδια να έχουν πάρει μεγάλη έκταση .Νωρίτερα άγνωστοι επιχείρησαν να πυρπολήσουν ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Χαλκοκονδύλη το οποίο υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

14:51 - 
Στην Βασιλέως Γεωργίου παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις. 

14:41 - 
Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η προσέλευση των διαδηλωτών στην Πλατεία Συντάγματος, τον αριθμό των οποίων συνδικαλιστικά στελέχη υπολογίζουν σε 70-80.000. Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ η συμμετοχή στην απεργία στον ιδιωτικό τομέα ξεπέρασε το 80% και σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν 100%.

14:33 - 
Στην Αμαλιάς κατευθύνεται το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

14:23 - Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώνονται στο περιθώριο του απεργιακού συλλαλητηρίου. Με περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη μολότοφ. 



13:23 - 
Αποκλεισμένη είναι η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής.

13:02 - 
Από το Πεδίον του Άρεως και την πανεργατική συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. «Η περίοδος της εικονικής ευφορίας έχει παρέλθει», τόνισε μεταξύ άλλων.



12:52 - Η πορεία με επικεφαλής τα προεδρεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έχει ξεκινήσει προς την πλατεία Συντάγματος.

12:37 -
 Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος. 

12:16 - Μπροστά από την Βουλή πέρασε η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ.




Γιάννης Παναγόπουλος (πρόεδρος ΓΣΕΕ) στον realfm 97,8: Με τους νόμους που έχουν ψηφισθεί δεν υπάρχει συλλογική προστασία στους εργαζόμενους.

Κώστας Τσικρικάς (πρόεδρος ΑΔΕΔΥ) στον realfm 97,8: Αυτή η πολιτική της σκληρής λιτότητας εκτός από άδικη είναι αναποτελεσματική.

11:14 - Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε εικόνες από Ομόνοια  και Πεδίον του Άρεως

real