22.1.13

Ούτε η μετάφραση της Google δεν κάνει τόσα και τέτοια συντακτικά κ.λ.π. λάθη!

Απόσπασμα άρθρου από έγκυρο και έγκριτο  (κατά τα άλλα) site:
Τα εγκλήματα του παρελθόντος στην σύμβαση των υποβρυχίων Type 214, η αναβολή στην υπογραφή της σύμβασης για τις φεγάτες FREMM (τώρα αναζητούν αγωνιωδώς δύο σύγχρονες φρεγάτες με ικανότητα αεράμυνας περιοχής για τις ανάγκες της Α.Μεσογείου και δεν βρίσκουν) , η παραπομπή στις ελληνικές καλένδες του προγράμματος εκσυγχρονισμού των φρεγατών MEKO-200HN δημιουργούν ασφυκτικό περιβάλλον στο τομέα της ασφάλειας και αυτό είναι άμεσα κατανοητό πλέον ακόμα και στον(από τον) πιο δύσπιστο "συναρμόδιο" υπουργό.
................................
Καλύτερα να ΕΝΑΕ να εμπλακούν σε νέες σχεδιάσεις. Με τον εκσυγχρονισμό οι μόνοι σίγουρα ευεργετημένοι θα είναι οι αντιπρόσωποι των ηλεκτρονικών που έχουν ήδη «λάβει θέση»(Θέσεις) . Και είναι οι ίδιοι που είχαν εμπλακεί και στο αμαρτωλό πρόγραμμα των "S" .
ΒΑΣΙΚΑ ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς ΚΑΙ ο υπουργός Eθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος έχουν αντιληφθεί πλήρως Ότι "Δεν πάει άλλο" και ότι η κατάσταση ελλοχεύει κινδύνους: Μέχρι τον Ιούνιο το αργότερο θα δούμε τουρκικό ερευνητικό πλοίο επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα να αναζητεί υδρογονάνθρακες κι εμείς για το κρίσιμο χρονικό διάστημα μέχρι το 2020, οπότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τιτλοποίηση των κοιτασμάτων θα είμαστε αναγκαστικά με το ίδιο απαρχαιωμένο στόλο (κατά 70%) που έχουμε και σήμερα!
Ακόμα και αύριο αν υπογραφόταν σύμβαση ναυπήγησης φρεγατών, πολεμικό Πλοίο ΔΕΝ ΘΑ επιχειρησιακό έπλεε ΣΤΟ Αιγαίο πριν ΑΠΌ ΤΟ 2021! Για τον λόγο αυτό αναζητούν ενδιάμεση λύση με την ενοικίαση δύο φρεγατών και φαίνεται ότι βρίσκουν, αλλά μένουν πολλά να γίνουν ακόμα ...
Απόφαση του Α.Σαμαρά είναι να έχει λήξει το θέμα των ναυπηγείων πριν από το Πάσχα. Σε ότι αφορά τα ΕΝΑΕ, αναζητείται ο Ι.Σάφας, ο οποίος για την ώρα ... αγνοείται Κάπου ΣΤΟ Εξωτερικό, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις της κυβέρνησης. Ο Ι.Σάφας θεωρεί ότι χάρη στον Ε.Βενιζέλο "έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι(πεπόνι) "λόγω του νόμου που τον κατοχυρώνει 100% γι αυτό άλλωστε και έχει προσφύγει στην διαιτησία από την περασμένο Μάϊο.
Σε ότι αφορά τον όμιλο Νεωρίου-Ελευσίνας το πρόβλημα είναι διαφορετικής υφής: ΒΑΣΙΚΑ οφείλεται ΣΤΟακυρώθηκαν Η. αναβάλλονται ΑΠΌ ΤΑ Χρόνια μείζονα Προγραμματα αρχικά Της φρεγατοκορβέτας (απόφαση ΚΥΣΕΑ Αυγούστου 2003) και εν συνεχεία των φρεγατών FREMM (απόφαση ΚΥΣΕΑ Νοέμβριος (Νοεμβρίου)2008).
Η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλου περί έναρξης επενδυτικών προγραμμάτων γοα την ασφάλεια της χώρας με μετακύλιση πληρωμών μετά το 2020, δείχνει το μονοπάτι που θα ακολουθηθεί.