3.1.13

Efenpress: Θα τους άρεσε να σφραγίσουμε τα σύνορα στους Αλβανούς να μείνουν απ έξω...


Ξεκίνησε η επιστροφή Αλβανών και Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, ουρά δυο χιλιομέτρων στην Κακαβιά

Ξεκίνησε η επιστροφή Αλβανών και Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, ουρά δυο χιλιομέτρων στην Κακαβιά

Μετά το πέρας των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ξεκίνησε η επιστροφή των Αλβανών μεταναστών και των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, που ζουν και εργάζονται εδώ και χρόνια. 

Φέτος η επιστροφή ξεκίνησε νωρίτερα κι αυτό λόγω της οικονομικής κρίσης, σημειώνουν πηγές από την Αλβανία.
Στην Κρυσταλλοπηγή, η κυκλοφορία είναι υπερφορτωμένη ενώ στην Κακαβιά έχει σχηματιστεί ουρά δύο χιλιομέτρων, αναφέρει ο αλβανικός τύπος. 

Συνοριακή διάβαση Κακαβιάς

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας στην συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς σχηματίστηκε ουρά που έφτανε τα 2 χλμ. με κατεύθυνση την Ελλάδα. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Κακαβιά η κατάσταση εδώ και λίγη ώρα έχει ομαλοποιηθεί.

Συνοριακή διάβαση Κρυσταλλοπηγής

Μεγάλος αριθμός μεταναστών πέρασε τις τελευταίες 24 ώρες και από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, σύμφωνα με πληροφορίες διάβηκαν προς την Ελλάδα 2881 Αλβανοί πολίτες και 803 οχήματα, ενώ εισήλθαν στην Αλβανία 1826 Αλβανοί πολίτες με 357 οχήματα.
Η Διεύθυνση Συνόρων και Μετανάστευσης της Αλβανίας τονίζει πως η κατάσταση δεν είναι προβληματική καθώς όλες οι πλευρές εργάζονται με γοργούς ρυθμούς για να διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών και των οχημάτων.
http://aftonomi.gr