27.1.13

Δημόσιοι υπάλληλοι διέκοψαν τη σύμβαση με το...Δημόσιο (ΕΟΠΥΥ)!!!

Αυτό το εξαιρετικά παράδοξο γεγονός συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα!
Αναφερόμαστε σε ορισμένους  ιατρούς της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ονομάστηκαν αξιωματικοί -κατ΄απονομήν- και τοποθετήθηκαν στα  πολυϊατρεία της Αστυνομίας, πληρώνονται σαν αξιωματικοί και εκτελούν την υγειονομική υπηρεσία αυτής.
 Στους ιατρούς αυτούς, έχει επιτραπεί- κατ εξαίρεσιν- να ασκούν και δεύτερο επάγγελμα εκτός του υπηρεσιακού ιατρού δηλαδή, να έχουν και ιδιωτικό ιατρείο, ήτοι  δικαίωμα  δεύτερης εργασίας πράγμα που δεν επιτρέπεται σε κανέναν άλλο δημόσιο υπάλληλο ή συνταξιούχο!


 Δεν θα υπήρχε πρόβλημα, εάν ορισμένοι εξ αυτών ποιούντες κατάχρηση του δικαιώματος δεν προέβαιναν εις την ...καταγγελία συμβάσεως με το Δημόσιο (ΕΟΠΥΥ ) (!!!) του οποίου είναι υπάλληλοι  αξιούντες από τους ασθενείς που είναι ασφαλισμένοι σ αυτό, να πληρώνουν την επίσκεψη στα ιατρεία τους, ενώ παράλληλα φροντίζουν να προβάλουν προσκόμματα στις επισκέψεις των δικαιουμένων στα ιατρεία της αστυνομίας, προφασιζόμενοι "φόρτον εργασίας" υποχρεώνοντάς τους ή να κλείσουν "ραντεβού" μετά από πολυήμερο χρονικό διάστημα ή  να μεταβούν στα ιδιωτικά τους ιατρεία και να πληρώσουν!
 Ο φόρτος εργασίας και αυτός είναι τεχνητός και οφείλεται στο ότι στην Υπηρεσία τους πηγαίνουν μετά της 09.00-στην καλύτερη περίπτωση...!

Ίσως καμιά επερώτηση στη βουλή τους ταρακουνούσε λίγο, καθώς και μια επανεξέταση του δικαιώματος διατηρήσεως ιδιωτικού ιατρείου και μάλιστα ...μη συμβεβλημένου με το Δημόσιο!\

Α. Αλεξανδρής