3.1.13

ΚΥΠΡΟΣ: Αντεπίθεση από τον Αρχιεπίσκοπο – Ας βάλει υποψηφιότητα ο Χριστόφιας να δει τί ψήφους θα πάρει


Μιλώντας απόψε στο τηλεοπτικό σταθμό του ΜΕΓΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πέρασε στην αντεπίθεση, απαντώντας ευθέως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος το πρωί είχε αναφέρει ότι:
(α) η κατάσταση στη οικονομία δημιουργήθηκε από τραπεζίτες και  τους επιχειρηματίες, οι οποίοι λοιδορούν με κάθε ευκαιρία την κυβέρνηση μη εξαιρουμένου του Αρχιεπισκόπου, καθώς δεν είναι εξαιρετέος  ανάμεσα τους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες kai
(β) το κράτος είναι δικοινοτικό και όχι θεοκρατικό, αναφερόμενος στην κριτική του Αρχιεπισκόπου ότι η Κυβέρνηση ήταν απούσα από την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος οφείλει να σέβεται τους θεσμούς και ότι ο Πρόεδρος δεν είναι αυτός που θα πρέπει να πει ότι φεύγει με το κεφάλι ψηλά αλλά ο κόσμος.
Κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται διότι ο Πρόεδρος θα έβαζε ξανά υποψηφιότητα αν τον ήθελε ο κόσμος. Ας βάλει υποψηφιότητα να δει τι ψήφους θα πάρει, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ανέφερε ως παράδειγμα τον Μακάριο, ο οποίος όπου πήγαινε έτρεχε κόσμος από πίσω του, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο, ο οποίος δεν τυγχάνει τέτοιας αποδοχής.
Τέλος, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος κατάφερε να κάνει τους πλούσιους φτωχούς και τους φτωχούς φτωχότερους.

 http://www.onlycy.com