21.1.13

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Μέγα πλήθος, με μέγα πάθος κατέκλυσε την Κυριακή το πρωί το χώρο του πρώην στρατόπεδου «Καρατάσιου» , ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα μας για συμβολική δεντροφύτευση.
 Η παρουσία των κατοίκων του Δήμου Παύλου Μελά , κατοίκων από άλλους Δήμους και ιδιαίτερα η ενεργός συμμετοχή δεκάδων νέων και παιδιών έδωσε μια χαρμόσυνη μα και ελπιδοφόρα νότα στην προσπάθεια όλων να γίνει ο χώρος (κρίκος της αλυσίδας των πρώην στρατοπέδων) όαση πρασίνου κι όχι τσιμέντο και χώρος εξυπηρέτησης μικρών ή μεγαλύτερων συμφερόντων.
   


Η Πρωτοβουλία ευχαριστεί για την παρουσία, τη συμμετοχή  και τη συμβολή τους:
τους εκπρόσωπους  των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ , ΔΗΜΑΡ , ΚΚΕ και Οικολόγων Πράσινων.
 Τους βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου,Τάσο Κουράκη, Ιωάννα Γαϊτάνη και Γιάννη Αμανατίδη .
Το Δήμαρχο, τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων και τους Δημοτικούς Συμβούλους .Τους εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης και της Στρατιωτικής Διοίκησης .
Τους μαθητές και τους δασκάλους , ιδιαίτερα του 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης , την Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης, για την οργανωμένη παρουσία τους.
Τα παιδιά και τους υπεύθυνους από το   7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων και την ακαδημία ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ . Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσιου, τους Περιαστικούς Καλλιεργητές (ΠΕΡΚΑ), την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης,  τους Φίλους του Πρασίνου Θεσσαλονίκης, το Δίκτυο Βιωσιμότητας Δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης, τον Περιβαλλοντικό σύλλογο Ευκαρπίας, το Σύλλογο Μακεδονία Ευκαρπίας, την Ένωση Ποντίων Πολίχνης, την Ενωση Μετεώρων,τους Φίλους του Δάσους, τους εργαζόμενους στο Δήμο Παύλου Μελά , την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παύλου Μελά, τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου. Ευχαριστούμε τέλος τους εκπροσώπους των ΜΜΕ , ιδίως   το Ράδιο Θεσσαλονίκη, το ΣΚΑΙ ΤV, την ΕΤ3, το TV100, Τhestival και PMnews.gr .Η μεγάλη συμμετοχή , το ενδιαφέρον και η δραστηριοποίηση πολλών ανθρώπων κι από άλλους Δήμους μας κάνει να αισιοδοξούμε αλλά και να προχωρήσουμε σε νέα βήματα και δράσεις , άμεσα , έτσι ώστε οι χώροι των πρώην στρατοπέδων όλης της Θεσσαλονίκης να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελώντας την ανάσα της και συντελώντας στην βελτίωση της ζωής μας. Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να εκτραπεί αυτή η πάνδημη θέληση είτε με την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, όπου εκεί τα πρώην στρατόπεδα μαζί με άλλα «φιλέτα» του Ελληνικού Δημοσίου αντιμετωπίζονται ως προϊόν για την εξόφληση του υποτιθέμενου Δημόσιου χρέους, είτε σε συμφέροντα που ορέγονται την τσιμεντοποιημένη ανάπτυξη προς ίδιο όφελος .