16.1.13

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΛΙ Ετοιμάζονται για την πρώτη μεγάλη επίθεση - Ρίχνουν στη μάχη και την Λεγεώνα των Ξένων!



Για την πρώτη τους επίθεση στις δυνάμεις των ισλαμιστών ανταρτών ετοιμάζονται οι γαλλικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Μάλι, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την προέλαση των ανταρτών.
Η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη και για αυτό το λόγο το γαλλικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε επειγόντως το επίλεκτο σώμα της Λεγεώνας των Ξένων εν μέσω φημών ότι η Αλ Κάιντα πρόκειται να ενισχύσει τους αντάρτες που μάχονται την κυβέρνηση της χώρας.

Οι Λεγεωνάριοι οι οποίοι κλήθηκαν εσπευσμένα από τη γαλλική κυβέρνηση προέρχονται από στρατόπεδο που βρίσκεται στην πόλη Orange στη νότια Γαλλία δήλωσε ο αρχηγός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Edouard Guillaud ο οποίος όμως αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες τόσο για το αριθμό τους όσο και την αποστολή τους στο Μάλι .
Η γαλλική Λεγεώνα των Ξένων συνήθως αναλαμβάνει τις πλέον επικίνδυνες αποστολές σε περιοχές όπου οι κανονικές γαλλικές δυνάμεις βρίσκονται σε δυσκολία να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους. Η δύναμή της αποτελείται από 7200 άνδρες οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ξένοι, υπάρχει όμως και ένας μικρός αριθμός ατόμων με γαλλική υπηκοότητα.
Το επίλεκτο αυτό σώμα δημιουργήθηκε το 1831 ως αιχμή του δόρατος της γαλλικής επεκτατικής αποικιακής πολιτικής. Η μονάδα έχει πολεμήσει στην ινδοκίνα, τη Μαδαγασκάρη και τη βόρεια Αφρική αλλά και στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου το 1991.
«Συνήθως κάνουμε αυτό που φαινομενικά είναι αδύνατο για τους άλλους για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας» δήλωσε στην Wall Street Journal ο Κωνσταντίνος Λιανός (Κωνσταντίνος Λιανός) αντισυνταγματάρχης ε.α. με 35 χρόνια υπηρεσίας στην Légion Etrangère (όπως ονομάζεται στα γαλλικά η μονάδα)
Στο μεταξύ η ανάπτυξη των γαλλικών δυνάμεων συνεχίζεται στο Μάλι πριν την εκδήλωση της πρώτης μεγάλης επίθεσης στις θέσεις των ανταρτών βόρεια της πρωτεύουσας Μπαμάκο, Τουλάχιστον 2000 Γάλλοι αλλά και κυβερνητικά στρατεύματα του Μάλί προωθούνται βόρεια της πρωτεύουσας μέσω της στρατηγικής σημασίας πόλης Diabaly η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών μέχρι και εχθές.
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL περιέγραψε την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που έχουν να επιτελέσουν οι γαλλικές δυνάμεις στην αφρικανική αυτή χώρα?
«Ξέραμε ότι η επέμβασή μας στο Μάλι θα ήταν δύσκολη από την αρχή. Τα γαλλικά στρατεύματα που βρίσκονται στο Μάλι έχουν μέχρι στιγμής αναλάβει αποστολές προστασίας του γενικού πληθυσμού στην πρωτεύουσα συμπεριλαμβανομένων και Γάλλων υπηκόων αλλά και υπηκόων της ΕΕ. Τα στρατεύματα έχουν ήδη ξεκινήσει να προωθούνται προς βορά ».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr