9.1.13

Κόντρα Διαμαντόπουλου – Άδωνη για τις καταλήψεις


adonis
Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή έπειτα από δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, ότι οι χώροι των καταλήψεων είναι πολιτιστικά κέντρα. Ο Αδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε και απάντησε άμεσα: “Να σας χαίρονται είπε…”
Ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος είπε για τους χώρους των καταλήψεων:
“Έγινε επίθεση στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο της κατάληψης «Σκαραμαγκά». Είναι κτίρια παρατημένα από το ελληνικό κράτος. Είναι χώροι που γίνονται μαθήματα, προβολές, είναι πραγματικά πολιτιστικά κέντρα, και μπορώ να αντιληφθώ την αντίδρασή τους γιατί είναι συντηρητικοί”.

Στη συνέχεια προσθεσε: “Όταν Νεοδημοκράτες σκότωσαν τον Τεμπονέρα, έγινε κανένα ‘ντου’ στε όλες τις τοπικές. Σίγουρα θα υπήρχαν ρόπαλα και σημαίες-καλάμια. Μπορεί να χρησιμοποιούνταν σαν φυσοκάλαμα να πετούσαν τίποτα δηλητηριώδη βελάκια”.
Αμεση ήταν η απάντηση του Αδωνι Γεωργιάδη:
“Ο κ. Διαμαντόπουλος μάς είπε ότι κακώς η αστυνομία ελευθέρωσε το κτίριο που ήταν η οικία της Μαρίας Κάλλας προκειμένου να δοθεί πίσω στο δήμο Αθηναίων και να γίνει μουσείο. Συγχαρητήρια να σας χαίρονται”.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Διαμαντόπουλου είπε ότι αν κυβερνήσει ‘θα μας πάρει και θα μας σηκώσει’ μέσα από τους χώρους ανοιχτής αλληλεγγύης, δηλαδή με τις μολότοφ, τα ρόπαλα, τις σφεντόνες, τα μπουκάλια και όλα τα υπόλοιπα. Για να ξέρουμε τι μας περιμένει”, πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.
http://ysterografa.gr/