28.1.13

28 Ιανουαρίου 2008: H Ελλάδα αποχαιρετά τον Xριστόδουλο (VIDEO)


28 Ιανουαρίου 2008: H Ελλάδα αποχαιρετά τον Xριστόδουλο  (VIDEO)
Στις 28 Ιανουαρίου του 2008 στις 5:15 το πρωί  ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφησε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών. Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, η Ορθοδοξία απανταχού Πενθεί. Η ελληνική κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εσωτερικών  κηρύττει τετραήμερο εθνικό πένθος.

Του Γιώργου Θεοχάρη

Πέντε  χρόνια  χωρίς  τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.

Πέντε χρόνια που ανέδειξαν αρκετά τη σπουδαιότητα του, ως Προκαθήμενο της ελληνικής εκκλησίας .

Πέντε χρόνια που ανέδειξαν το κενό στη διοίκηση της εκκλησίας που ειδικά μέχρι πέρυσι δεν είχε φωνή ….

Δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν τη πορεία του ήταν η αντίδραση του για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στι αστυνομικές ταυτότητες , επί Σημίτη. Και  η κάκιστε σχέσεις του με το οικουμενικό πατριάρχη.

Η φιλανθρωπία επί των ημερών του έλαβε σάρκα και οστά.

Επί της θητείας του, Ιδρύθηκαν  νέοι οργανισμοί που καλύπτουν τομείς, όπως η βιοηθική, η μέριμνα για τους τοξικομανείς, την κακοποιημένη γυναίκα, την άγαμη μητέρα.

Επί θητείας του, ιδρύθηκε η  Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη», μέσω της οποίας γίνεται παρέμβαση με ανθρωπιστική βοήθεια, σε παγκόσμια κλίμακα.

Επί θητείας του, ιδρύθηκε η   υπηρεσία Διαδικτύου, δημιουργώντας συγχρόνως ψηφιακή βιβλιοθήκη σε 9 γλώσσες, πινακοθήκη, μουσικοθήκη και πύλη πολιτιστικών ειδήσεων στα ελληνικά και αγγλικά.

Το έργο του, η πυγμή του και  η έντονη προσωπικότητα του δημιούργησε  φανατικούς εχθρούς αλλά και φανατικούς φίλους..

Η απώλεια του με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ολοένα και πιο έντονη.

Το κενό δυσαναπλήρωτο..

Βίντεο από τη κηδεία του:

ΣΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
http://www.briefingnews.gr