17.1.13

 Υπεξαίρεσαν 20 εκατομμύρια ευρώ από απόστρατους


lefta-xeiropedew
Τα εφάπαξ, αλλά και τις οικονομίες μιας ζωής, απέσπασαν τρεις δράστες από εκατοντάδες επενδυτές, που έστησαν οικονομική απάτη με την «βιτρίνα» δύο ΕΠΕ. Το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης τους επέβαλε ποινή κάθειρξης από 7 έως 15 χρόνια.
Τα χρήματα που υπεξαίρεσαν οι κατηγορούμενοι προσεγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ από το διάστημα 2000 έως 2004, ενώ οι περισσότεροι από τα θύματα, που ήταν τουλάχιστον 100, ήταν απόστρατοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.

Τα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ένας συνεργάτης μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας κι ένας απόστρατος αξιωματικός που ήταν αντιπρόεδρος σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, αφού εξασφάλιζαν την πελατεία τους, έβαζαν «χέρι» στις οικονομίες δεκάδων απόστρατων.
Οι δύο ΕΠΕ που ήταν η «βιτρίνα» για τις οικονομικές απάτες, είχαν ως αντικείμενο υπηρεσίες παροχής οικονομικών συμβούλων σε χρηματοπιστωτικά θέματα. Το κύκλωμα, με τη μεσολάβηση του αποστράτου που «ψάρευε» τα θύματα, υποσχόταν αποδόσεις από 8-9% ετησίως.
Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη από τις έρευνες των αρχών που διοχετευτήκαν αυτά τα χρήματα
http://ysterografa.gr/