25.8.12

Efenpress: Όπως ήταν μαζεμένοι, σύλληψη και μαζική απέλαση! ( Απαιτείται κυβέρνηση ...αρτιμελής!)


Στο Σύνταγμα χιλιάδες Πακιστανοί που καταγγέλλουν «ρατσισμό»

Στο Σύνταγμα κατέληξε η πορεία που πραγματοποίησαν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», μετά το συλλαλητήριο που έγινε στην Ομόνοια. Αφορμή ήταν σύμφωνα με τους διοργανωτές, η καταγγελία «περιστατικών ρατσιστικής και αστυνομικής βίας» όπως οι ίδιοι τα χαρακτήρισαν.

Στο Σύνταγμα χιλιάδες Πακιστανοί που καταγγέλλουν «ρατσισμό»
Οι περίπου 3000 διαδηλωτές, κυρίως Πακιστανοί, μετά την ολοκλήρωση της πορείας παρέμειναν μπροστά στη Βουλή. Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, επικράτησε ένταση όταν μερίδα των συγκεντρωμένων επιτέθηκε και χτύπησε τέσσερα άτομα, χωρίς όμως να έχουν διευκρινιστεί από την αστυνομία τα αίτια της επίθεσης.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γεγονός που σχολίασε ο Πρόεδρος του Πακιστανικού Συνδέσμου Ελλάδας - Πακιστάν, Syed Mohammad Jamil, λέγοντας πως «η σημερινή συγκέντρωση δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης από κανέναν».
Αναφέροντας στο πρακτορείο ΑΜΠΕ τους λόγους για το σημερινό συλλαλητήριο είπε ότι: «γίνεται με αφορμή περιστατικά ρατσιστικής βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής, ακόμα και σε θρησκευτικούς χώρους λατρείας και αντίστοιχα περιστατικά αστυνομικής βίας από μερίδα αστυνομικών, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ''Ξένιος Ζευς''».
ethnos