25.8.12

Δραπέτης έβγαλε όπλο σε αστυνομικούς στην Πρέβεζα


 
Ένας αλλοδαπός κατά τη διάρκεια καταδίωξης έστρεψε το όπλο που κρατούσε κατά των αστυνομικών. Ο δράστης συνελήφθη έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση, κρύβοντας μία «έκπληξη» στους αστυνομικούς, καθώς ήταν δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν από τις 18:00 στο ύψος του χωριού Κανάλι.

Ο Αλβανός ταξίδευε με λεωφορείο από Πάργα για Πρέβεζα. Ωστόσο, σε κατάσταση μέθης προκάλεσε ένταση μέσα στο όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να ειδοποιήσει την Αστυνομία και να τον κατεβάσει λίγο έξω από το χωριό.


Στο σημείο βρίσκονταν ήδη αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Τότε, σύμφωνα με το pamepreveza.gr, έπεσε από τον Αλβανό ένα πιστόλι 9αρι.

Ο αλλοδαπός σήκωσε το όπλο και έτρεξε να απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς οι οποίοι και τον ακολούθησαν άλλοι πεζή και άλλοι με τις μοτοσυκλέτες.

Ο Αλβανός γύρισε ξαφνικά και πρόταξε το όπλο εναντίον των αστυνομικών. Στην θέα του πιστολιού οι αστυνομικοί προσπάθησαν να καλυφθούν ενώ αυτός «χάθηκε» μέσα σε παρακείμενο χωράφι με αρκετά ψηλή βλάστηση.

Όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει αφού τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Στη συνέχεια ο δράστης οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Πρέβεζας για τις πρώτες βοήθειες αφού τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και από εκεί στην αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας όπου και κρατείται.