6.8.12

Σιμόν Πέρες: "Είμαι υπόχρεος στους Έλληνες για το πατέρα μου"! Γιατί το είπε

Σιμόν Πέρες: `Είμαι υπόχρεος στους Έλληνες για το πατέρα μου`! Γιατί το είπε
Την ευγνωμοσύνη του προς τους Έλληνες εξέφρασε ο Σιμόν Πέρες.


Εκτενή αναφορά στην επισκεψη του Ισραηλινού Πρόέδρου στην Ελλάδα  και την αποκάλυψη - από τα Νέα Σαββατοκύριακο - της ιστορίας του πατέρα του στην περίοδο της κατοχής όπου έδρασε κατά των γερμανών κατακτητών κάνει ο τουρκικός τύπος. Η εφημερίδα Hurriyet  δημοσιεύει ανταπόκριση του από την Αθήνα με τον τίτλο « Είμαι υπόχρεος στους Ελληνες» . 


Στην ανταπόκριση γράφει ότι ο ισραηλινός Πρόεδρος κ. Σιμόν Πέρες δήλωσε  πως οι Ελληνες κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο γλύτωσαν τον πατέρα του που ήταν αξιωματικος του βρετανικού στρατού. Ο Πρόεδρος Πέρες  είπε ότι έχει ιδιαίτερους λόγους για να είναι υπόχρεος στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ιστορία του πατέρα του κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.( Εδώ όλη η ιστορία του σαμποτέρ πατέρα του Περες στην Ελλάδα.
 Επίσης η  Sabah  και με τον τίτλο « Αρχισαν οι επαφές του Πέρες στην Αθήνα» δημοσιεύει ανταπόκριση στην οποία γράφει ότι ο ισραηλινός Πρόεδρος Σιμόν Πέρες έφθασε χθες στην Αθήνα για  επίσημη επίσκεψη. Κατά την επίσκεψή του θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Παπούλια και τους πολιτικούς ηγέτες.
 Ο κ Πέρες είπε ότι βλέπουν πολύ θετικά την κατασκευή αγωγών μεταξύ Κύπρου και Αθήνας για την μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που θα εξορυχθεί από την Μεσόγειο, προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Σημειώνεται ότι μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες συνεργασίας σε τομείς όπως η γεωργία, ο τουρισμός, η τεχνολογία και η ενέργεια.
onalert