19.10.11

Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις του PKK σε δύο τουρκικές κωμοπόλεις


Image
Την πιο αιματηρή συνδυασμένη επιχείρηση των τελευταίων 12 ετών πραγματοποίησε το PKK, κατά δύο στόχων, χθες μετά τα μεσάνυχτα (01.00), χτυπώντας ανελέητα τις  κωμοπόλεις Cukurka και Yukcekova της επαρχίας Hakkari.
Όπως έχει ήδη αναφέρει το defencenet.gr (βλ. είδηση α' σελίδας, 10.14), εξαιτίας των τραγικών γεγονότων, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν ανέβαλε το ταξίδι του στο Καζακστάν, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Α. Νταβούτογλου ανέβαλε το δικό του προγραμματισμένο ταξίδι στη Σερβία.
Συνολικά 200 μαχητές του PKK επετέθησαν σε εγκαταστάσεις της Στρατοχωροφυλακής και της Αστυνομίας στο κέντρο των δύο αυτών κωμοπόλεων ταυτοχρόνως. Κατά τη διάρκεια των μαχών, ο τουρκικός Στρατός έστειλε στην περιοχή ενισχύσεις και επιθετικά ελικόπτερα Cobra AH-1W.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, μέχρι στιγμής 26 Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί και 22 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις. Παράλληλα στρατιωτικά ελικόπτερα μετέφεραν τους τραυματίες στα πλησιέστερα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Πρόκειται για την πλέον πολύπλοκη και τολμηρή επίθεση του PKK, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της ομάδας που επιχείρησε και τους στόχους που ήταν δύο καλά φρουρούμενες πόλεις κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Μετά και τις σημερινές επιθέσεις του PKK, οι νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί από τον πόλεμο μεταξύ του τουρκικού κράτους και των μαχητών της κουρδικής οργάνωσης έφτασαν τους 114 και οι τραυματίες τους 113, από τις αρχές του καλοκαιριού.  


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr