2.10.11

Oι Τούρκοι πάνε ...γυρεύοντας!

02 Οκτωβρίου 2011, 19:26 EEST
SigmaLive

"Χάθηκε" χθες βράδυ ο ουρανός πάνω από το οικόπεδο 12(video)


Η μεγαλύτερη συγκέντρωση αεροπορικών δυνάμεων, εν καιρώ ειρήνης, παρατηρήθηκε χθες βράδυ, από τις 10 μέχρι τις 12, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην περιοχή γύρω από το οικόπεδο 12. Yπήρξαν επίσης πληροφορίες για παρενόχληση εμπορικών σκαφών του Ισραήλ από τουρκικά αεροσκάφη.
Τα τουρκικά μαχητικά, προέβησαν σε νυκτερινές ασκήσεις, σε δύο παράνομα δεσμευμένες περιοχές, εντός του FIR της Κύπρου.

Η μία περιοχή βρίσκεται νοτίως του Ακρωτηρίου Λεμεσού και της πλατφόρμας «Όμηρος», με τα Τουρκικά μαχητικά να πετούν σε ύψος 20.000 ποδών και η δεύτερη περιοχή είναι κατά μήκος των βορείων ακτών τη Κύπρου.
Σύμφωνα με το defense, στην τουρκική άσκηση συμμετέχουν μαχητικά F-16, F-4 Terminator 2020 και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-325-100 και C-160.
Η τουρκικές παρανομίες, οι οποίες καταγράφηκαν από το ραντάρ του Τροόδους, καταγγέλθηκαν από την κυβέρνηση στον ICAO, με την αποστολή ΝΟΤΑΜ,

Σε υψηλή ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις του Ισραήλ
Στο Ισραήλ παρόλο που εορτάζεται η Εβραϊκή Πρωτοχρονιά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι δυνάμεις που διαθέτει η χώρα βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα,  χωρίς ωστόσο να έχει να έχει παρατηρηθεί κάτι χθες.
Στην περιοχή, περιπολούν Μαχητικά F-16, από θαλάσσης περιπολούν 2 κορβέτες ενώ πολύ πυκνές είναι και περιπολίες των αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου UAV κοντά στην πλατφόρμα.




Ανάλυση